2024. február 24., Szökonap

Eger ügye

#egerplusz #eger #sport #egri városi sportiskola #birkózás

Országos bajnokságon állhatott dobogóra az egri sportiskola ifjú birkózója

agriasport.hu 2022.03.03. 17:42

A két legnépesebb súlycsoportban jó helyezést értek el az EVSI versenyzői.

 

Győr városa adott otthont a 2022. évi diák II-es szabadfogású országos bajnokságnak, melyen összesen 132 birkózópalánta próbált szerencsét. A legtöbb aranyérmet a csapatpontversenyben is élen záró ESMTK szerezte. Gyerekzsivajtól zengett vasárnap délelőtt Győrszentivánon a Molnár Vid Bertalan Művelődési Ház, hiszen a 10-11 éves korosztálynak rendezett szabadfogású országos bajnokságot a Győri Atlétikai Club és a Magyar Birkózók Szövetsége.

 

Az Egri Városi Sportiskola 4 versenyzővel képviseltette magát. A két legnépesebb súlycsoportban sikerült jó helyezést elérni. A 32 kg-os Csépány Gergely a 3. helyen végzett, Juhász Bendegúz a 29 kg-os súlycsoportban a bronzmeccsen kikapott és az 5. helyet szerezte meg. Csomós Sándor (29 kg) és Varga Benedek (38 kg) jól birkózott, de helyezetlenül zárt.

 

 

Gyöngy Attila, az EVSI vezetőedzője értékelésében mind a 4 birkózójával elégedett volt:

Színvonalas verseny volt, Csépány Gergely nagy meccseket akciódús 10 pont feletti meccseken jutott az elődöntőbe. A szabadfogás számunkra idegen fogásnem, így értékes Juhász Bendegúz ötödik helyezése is. A következő hétvégé már kötöttfogásban jeleskedhetnek a serdülők, akik Kiskunfélegyházán vesznek részt válogató versenyen. A szakosztályunkból Kovács Keve, Juhász Koppány, Farkas Péter, Juhász Imre Vitai Vajk lép szőnyegre. Sajnos Kazinczi Bálint sérülés miatt nem birkózhat. Március 19-én juniorok válogatóját rendezik, ahol reményeink szerint Borosi Henrik, Csomós János és Köböl László lesz érdekelt. Március 20-án Egerben a Kemény Ferenc Sportcsarnokban rendezik meg a Diák I. korosztály Területi döntőjét. Jó hír, hogy Osváth-Nagy Noémi a műtétet és gyógytornát követően elkezdhette az edzéseket.

(Via agriasport.hu)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló