2023. szeptember 24., Gellért Mercedesz

Eger ügye

#egerplusz #eger #sport #egri városi sportiskola #atlétika

Történelmi egri siker: először szerzett aranyérmet a város atlétája felnőtt magyar bajnokságon

agriasport.hu 2022.02.28. 13:45

Szeles Bálint, az Egri Városi Sportiskola versenyzője 60 méteres gátfutásban nyert.

 

A minden igényt kielégítő Nyíregyházi Atlétikai Centrumban rendezték meg a 49. Fedett pályás Magyar Bajnokságot. A két napos viadal bővelkedett szép eredményekben és izgalmas csatákban.

Egri szempontból történelmi sikert ért el Szeles Bálint, aki a 60 méteres gátfutásban 7.75 másodperces idővel szerezte meg a bajnoki címet. A magyar atlétika történetében az eddigi 126 szabadtéri és 49 fedett pályás felnőtt magyar bajnokságokon most született az első egri aranyérem.

Szeles Bálint, az Egri Városi Sportiskola kiválósága úgy érkezett a szabolcsi megyeszékhelyre, hogy megvolt a szintje a belgrádi vb-re. Petrovai József edző tanítványa az előfutamban 7.80 mp-t futott, amiből a döntőben további öt századmásodpercet sikerült lefaragnia.

 

 

A női 60 méteres gátfutásban Kozák Luca új magyar csúcsot (7.92) futva nyert. Nagy Marcell zsinórban harmadik alkalommal nyerte meg a rúdugrást. Az MTK Budapest 19 éves tehetsége a 4.90 és 5.00 méteren elsőre átjutott, majd másodikra az 5.15-ös magasságot is sikerrel vette. Vindics Balázs zsinórban hetedszer lett aranyérmes 800 méteren. Az UTE versenyzője 1:49.94-es futásával nyerte meg a négykörös távot Nyíregyházán, amivel tovább írja elképesztő sorozatát. A férfiak távolugró versenyében Galambos Tibor, az FTC kiválósága a szombati hármasugrás után újabb számban lett első helyezett, miután utolsó kísérletére 7.49 métert ugrott.


A férfiak 60 méteres síkfutó számában Illovszky Dominik teljesítette fő célját, és kvalifikálta (6.63) magát a márciusi világbajnokságra, Belgrádba.


Férfi 1500 méteren kisebb meglepetést jelentett, hogy az utolsó körben Palkovits István nemcsak megelőzte az élen futó országos csúcstartó Szögi Istvánt, de olyan hajrát vágott ki, hogy lehetetlen volt visszaelőzni. A súlylökő Márton Anita tizenötödik fedett pályás országos bajnoki címét szerezte, de az elsőt anyukaként.

Az Egri Városi Sportiskola színeiben a B-döntős Szele Kristóf 13. (7.15), Pócs Dominik Ádám 15. (7.16) helyen végzett 60 méteres síkfutásban. A hölgyeknél a 60 m gát döntőjében a 7. helyen ért célba Bálint Noémi 8.82-es idővel (Előutamban: 8.78).

(Via agriasport.hu)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló