2022. május 16., Mózes Botond

Eger ügye

#egerplusz #eger #sport #egri városi sportiskola #kemény ferenc sportcsarnok #ökölvívás

Ötnapos bokszmaratont tartanak az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban

agriasport.hu 2021.11.09. 11:41

71 bajnoki címért küzdhetnek a sportolók.

 

A májusi 70. Bornemissza Emlékverseny, a júniusi Utánpótlás Magyar Kupa, az elmúlt hétvégi IV. Nemzetközi Eger Kupa megrendezése után újabb rangos sportesemény házigazdája lesz Eger városa.

A Kemény Ferenc Sportcsarnokban 2 ringben 2021. november 10-14-én öt napon át rendezik meg a felnőtt női, serdülő fiú, serdülő leány, junior fiú, junior leány országos bajnokságot.

A szombat délelőtti (serdülő és junior) és vasárnap délelőtti (nők) döntők alkalmával összesen 71 súlycsoportban hirdetnek végeredményt.

 

A Városházán megtartott hétfői sajtótájékoztatón Farkas Attila Eger MJV alpolgármestere, Tóth Zsuzsanna a Magyar Ökölvívó Szakszövetség főtitkára, Bertók Róbert szövetségi kapitány és Dorkó Péter az Egri Városi Sportiskola szakosztályvezetője, a serdülő válogatott keretedzője tájékoztatta a média képviselőit. Összesen 88 klub képviseletében mintegy 250 versenyző részvételére számítanak.

 

 

A bajnokságok célja a magyar ökölvívó sport népszerűsítése, a ,"Magyar Bajnok’" cím elnyerése, valamint jogosultság megszerzése a nemzetközi tornákon való indulásra, illetve a válogatott keretbe való bekerülésre A hölgyeknél a december 4-10-i isztambuli felnőtt világbajnokság előtt gyakorlatilag válogató lesz az egri viadal.


Szerdán COVID tesztelés, mérlegelés és sorsolást követően 15 órától kezdődnek a selejtezők, majd csütörtökön ás pénteken 14 órakor kezdődnek a küzdelmek. Szombaton és vasárnap 10 órától rendezik a döntőket.


A nézők védettségi igazolvánnyal és maszkban tekinthetik meg a mérkőzéseket.


A bajnokság rendezője az Egri Városi Sportiskola, valamint a Magyar Ökölvívó Szakszövetség. A házigazda Egri Városi Sportiskola 15 versenyzőt nevezett a rangos sporteseményre.

 

(Via agriasport.hu)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló