2024. május 20., Bernát Felícia

Eger ügye

#egerplusz #eger #sport #olimpia #tokió #vízilabda

Megvan a pólósok tokiói kerete, több egri kötődésű vízilabdázó utazhat az olimpiára

agriasport.hu 2021.06.29. 18:52

A női és férfi válogatottban is lesz, akinek külön szoríthatunk.

Märcz Tamás és Bíró Attila kijelölte az olimpián szereplő férfi és női vízilabda-válogatott keretét. A tokiói játékokig egy hónapot sem kell várni, így aztán időszerűvé vált az utazó keretek kijelölése. Női és férfi nemzeti együttesünkben több egri kötődésű pólósért külön szoríthatunk. Sajnos jelenleg egyikük sem szülővárosának klubcsapatában sportol, a szélrózsa minden irányába széledtek szét, de gyökereikre a mai napig büszkék, mi pedig rájuk vagyunk azok.

Az egri születésű Bíró Attila edzette női válogatott utazó keretébe Vályi Vanda követelt helyet magának. Szilágyi Dorottya ugyan külföldön nevelkedett, de kötődése városunkhoz családja révén vitathatatlan. A férfi csapatban Erdélyi Balázs és Zalánki Gergő lehet ott az olimpián.

Nőknél egyébként ugyanaz a tizenhárom pólós alkotja a csapatot, aki kiharcolta a kvalifikációt. Bíró Attila a kaliforniai edzőtábor és a világliga nyolcas döntőjének tapasztalataira is támaszkodhatott a klubokban mutatott forma és az edzéseken nyújtott teljesítmény mellett, míg a jóval tovább tartó férfi klubidény miatt Märcz Tamás az idény közben mutatott produkció és a közvetlen olimpiai felkészülés alatt látottak mellett elsősorban a sibeniki edzőtáborban, ott is leginkább a horvátok elleni felkészülési meccseken szűrhette le, ki milyen formában van.

 

A keretek kihirdetésével a füst felszállt, innentől kezdve mindenki úgy dolgozhat, hogy ott lesz az olimpián – a kérdés már csak annyi, hogy ki lesz a tizenharmadik, tartalék játékos, de ezt még nem most kellett megnevezni.

 

A női válogatott olimpiai kerete

 

Kapusok: Gangl Edina (UVSE-Hunguest Hotels), Magyari Alda (Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics)
Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya (mindhárom Dunaújváros), Keszthelyi-Nagy Rita, Parkes Rebecca, Rybanska Natasa, Szücs Gabriella (mind UVSE), Gyöngyössy Anikó, Leimeter Dóra (mindkettő BVSC-Zugló Diapolo), Illés Anna, Vályi Vanda (mindkettő FTC).

Szilágyi Dorottya - MTI - Ujvári Sándor-
Szilágyi Dorottya (Fotó: Ujvári Sándor / MTI)
Vályi Vanda - MTI - Czagány Balázs
Vályi Vanda (Fotó: Czagány Balázs / MTI)

 

A férfi válogtott olimpiai kerete

 

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (FTC-Telekom)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Manhercz Krisztián (mindhárom OSC), Hosnyánszky Norbert (Budapesti Honvéd SE), Jansik Szilárd, Mezei Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mind FTC), Pásztor Mátyás (BVSC-Zugló MKB-Euroleasing)

Erdélyi Balázs - MTI - Koszticsák Szilárd
Erdélyi Balázs (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)
Zalánki Gergő - MTI - Czagány Balázs
Zalánki Gergő (Fotó: Czagány Balázs)

(Via agriasport.hu)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló