2023. szeptember 22., Móric

Eger ügye

#mirkóczki ádám #városháza #minczér gábor #orosz lászlóné #bódi zsolt

Megfigyelési botrány alakul a Városházán?

Csarnó Ákos 2023.02.17. 13:15

A január 26-i testületi ülésen a Városháza köztisztviselő fotósa beállt a fideszes képviselők háta mögé, akik szerint a kamerájával fotókat készített a képviselőkről – derült ki az egerinfo.com anyagából. Az ülésen Orosz Lászlóné Ibolya jelezte az esetet a polgármesternek aki viszont hárított az ügyben.

 

 

Fotó: Oroján Sándor // Facebook

 

„Van itt egy fotó és egy videó. Legyenek szívesek a sajtósukat ne azzal bízzák meg, hogy bennünket fotózzon, a mi laptopjainkat és telefonjainkat, mert ez személyiségi jogokat sért.” – sérelmezte az esetet a képviselőnő. A felszólalást heves indulatok követték, szóváltásba is keveredett Minczér Gábor alpolgármesterrel, viszont a polgármester közbelépett. Mirkóczki Ádám megállította a két képviselő közötti vitát és „lekeverte” az ügyet annyival, hogy aki ilyet tapasztal, jelezze a jegyzőnek.

 

Bódi Zsolt felnémeti képviselő február 1-jén írásban kérte a helyzet tisztázását, és az eredetifelvételek bemutatását. A portál információi szerint az aljegyző még ezen a héten se adott semmilyen egyértelmű választ a képviselő kérésére.

 

A korábbi incidensek, a válasz nélkül hagyott levelek, és az eredeti fotók mai napig történő eltitkolása mind arra engednek következtetni, hogy egy, a városvezetésnek nagyon kellemetlen lebukásról lehet szó a portál szerint. Hozzátették azt is, hogy a felelősségét hangzatos ígéretekben mindig vállaló polgármester ebben az ügyben sem tett mást, mint általában: gyorsan lerázta magáról a problémát, átpasszolva azt a jegyzőnek és az aljegyzőnek, mosva kezeit, hogy ő mindent megtett, ami tőle telhető.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló