2023. február 2., Karolina Aida

Eger ügye

#eger #sport #egri úszó klub #békési eszter #holló balázs

Két olimpikon és a vezetőedző is elhagyja az Egri Úszó Klubot

agriasport.hu 2022.07.11. 19:15

A két legeredményesebb versenyző intett búcsút az egyesületnek.

 

Robbant a bomba az egri úszóknál.

Az Egri Úszó Klub két legeredményesebb versenyzője Békési Eszter és Holló Balázs búcsút intett az egyesületnek.

Utóbbi úszó esetében saját nevelésű kiválóságról beszélünk, hiszen Balázs Egerben született, és városunkban járta/úszta végig a korosztályos ranglétrát. Hogy a csúcsra felért-e már, azt nem tudjuk, mindenesetre hazai és nemzetközi vizeken is letette már a névjegyét. Szinte minden korosztályban és a felnőttek között is büszkélkedhet magyar bajnoki címmel. Békési Eszterrel együtt részt vettek a tokiói nyári ötkarikás játékokon, és arra is jó esély mutatkozik, hogy Párizsban is ott lesznek az olimpián. Békési és Holló mellett a vezetőedző Kovács Ottó is búcsút int az Egri Úszó Klubnak. Az új egyesület neve sem titok, a BVSC-Zuglóban folytatják pályafutásukat. A váltás elsődleges oka anyagi vonatkozású.

D__AS20220618292
Holló Balázs a férfi 400 méteres vegyesúszás döntőjében a vizes világbajnokságon (Fotó: Kovács Tamás / MTI)

"Az új városvezetés munkába állása óta folyamatosan csökkent a klub támogatása. Május elején láttuk a költségvetési számokat, és az önkormányzattól tavaly kapott támogatást vettük alapul. Ez 2021-ben 12 millió forintot jelentett, amit most egy harmadával csökkentettek. [...] Mirkóczki Ádám polgármesterrel történt beszélgetése során elmondtam, ha a tavalyi 12 milliót idén sikerül 10 millióval megtoldani akkor – igaz, nagyon szűkösen – de végig tudjuk vinni az évet, köszönthetően további forrásként a Magyar Úszószövetség 14 milliós támogatásának. Aztán a május végi közgyűlésen nem is tárgyalták a beadványunkat, mert az ülés előtt egy nappal kikerült a napirendek közül. Nekünk viszont addigra teljesen elfogyott a pénzük, így azonnal lépnünk kellett" – nyilatkozta a távozó vezetőedző Kovács Ottó a heol.hu portálnak.

 

Nem volt tehát más választás, léptek… Tették mindezt a Magyar Úszószövetség közbejárásával. A befogadó egyesület az a BVSC lett, amely 2019-ben ugyanezt tette a Plagányi Zsolt edzővel, valamint az azt megelőző években egri színekben versenyző Cseh Lászlóval, Németh Nándorral vagy éppen Burián Katalinnal.

 

Holló és Békési és Kovács Ottó mellett hivatalosan még Kovács Attila és Ilyés Laura is búcsút intett Egernek, az elkövetkező időszakban már a Duna Aréna lesz az otthonuk.

 

(Via agriasport.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló