2024. február 24., Szökonap

Eger ügye

#egerplusz #eger #úszás #sport #egri úszó klub

Két érmet szereztek az Egri Úszó Klub versenyzői a felnőtt magyar bajnokság nyitónapján

agriasport.hu 2022.04.21. 14:10

Békési Eszter és Holló Balázs is dobogós lett Debrecenben.

 

Szerdán megkezdődött Debrecenben a CXXIV. Felnőtt Úszó Bajnokság. Az Egri Úszó Klub képviseletében tizenöt versenyző áll rajtkőre.

Az első napon két bronzéremnek örülhetett küldöttségünk. Holló Balázs 200 méter vegyesen a második legjobb idővel kvalifikálta magát döntőbe, ahol az ötös pályán úszva 1:59.11-el Kós Hubert és Török Dominik mögött ért célba. Békési Eszter 100 mellen szintén másodikként jutott fináléba. Eszter nagyszerűen hajrával úszta fel magát a dobogó alsó fokára.

A benyúlás Kalmár Aliznak (1:09.31) sikerült a legjobban. Ezüstérmes lett Sebestyén Dalma (1:09.80). Az egri bajnok időeredménye 1:10.00 volt.

hollo

Hollón és Békésin kívül Sós Borbála (100 mell) és a Holló Balázs, Sós Borbála, Ilyés Laura, Angyal Mátyás összeállítású 4x100-as MIX vegyesváltónk büszkélkedhetett döntős szerepléssel. Nagy dícséret illeti még a fiatal, gyerek korosztályú versenyzőinket, akik a délelőtt folyamán egyéni csúcsokkal tovább erősítve a ranglista vezető helyüket mutatták meg magukat a felnőtt mezőnyben.

 

Az Egri Úszó Klub az alábbi csapattal képviseli városunkat az Országos Bajnokságon:

Békési Eszter, Fodor Hanna, Ilyés Laura, Moldován Mia, Sós Borbála, Szabó Lilla, Ujvári Éva, Angyal Mátyás, Stefan Duca-Mircea, Györe Ádám, Holló Balázs, Kormos Kristóf, Kovács Attila, Prokaj Zsombor, Török Gergely.

 

A bajnokság első napjának részletes eredményei az ITT olvashatók.

 

(Via agriasport.hu)

 

 

Képek forrása: Egri Úszó Klub / Facebook

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló