2024. június 18., Arnold Levente

Eger ügye

#eger #zöldfül #érsekkert #élővilág

Elpusztultak az Érsekkert mesterséges tavának halai (FOTÓK)

Kovács Dávid 2022.03.31. 14:55

A Városgondozás gyanúja szerint valaki vegyszert önthetett a vízbe.
 
"Tudja valaki, hogy mi történt az érsekkerti tóval? Kipusztult a halállomány" – jelezte egyik olvasónk, Anikó az Egerben láttam, hallottam! nevű csoportunkban, és az üzenete mellé pár fényképet is mellékelt.
Haltetemek az érsekkerti tóban (Fotó: olvasónk, Anikó)
Az egri Érsekkert mesterséges tavacskájának kérdésével a Városgondozáshoz fordultunk, ahonnan megkeresésünkre jelezték, azonnal kiszállnak a helyszínen, azt követően fogják a portálunkat tájékoztatni.
A terepszemle után a Városgondozás megerősítette a halpusztulás tényét, közlésük szerint nagy valószínűséggel valaki vegyszert öntött a tóba, ez vezethetett a halállomány pusztulásához.
A Városgondozás jelezte: hamarosan felveszik a kapcsolatot a közterületfelügyelőkkel, azt remélve, hogy a közterületi kamerák rögzítettek valamit, ami elvezetheti őket a tetteshez vagy tettesekhez.
Fotó: olvasónk, Anikó
A halakat egyébként nem a város, hanem magánszemélyek telepítették a tóba korábban. Tetemeiket hamarosan elszállítják.
 
Sajnos nem először fordul elő tömeges halpusztulás a barokk kőhídjáról híres, mesterséges tóban: 2012 őszén folyami halak – keszegek, kárászok – pusztultak el az érsekkerti kis tóban, ahonnan akkor kb. három kilogrammnyi haltetemet kellett eltávolítani. Az esetről a városi tévé is beszámolt.
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló