2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#egerplusz #eger #bor #fesztivál #egri borvidék #gasztronómia #egri bor ünnepe

Csütörtökön startol el a háromnapos borünnep az egri Érsekkertben

Barna Benedek 2022.07.05. 13:08

Az Egri Bor Ünnepén közel 40 borászat kínálta nedűket és 13 étterem ételkülönlegességeit kóstolhatják meg a látogatók, akiket a finomságok mellett ingyenes koncertekkel vár a város legnagyobb borgasztronómiai fesztiválja.

 

Július 7-e (csütörtök) és 9-e (szombat) között tartják Az Egri Bor Ünnepét, amely az Egri Bikavér Ünnep helyét veszi át idén nyártól.

 

A fesztivál beharangozójában a szervezők azt írják, hogy ugyan a borünnep neve új, a tartalom és a forma a régi marad: az Egri borvidék legjobb borait kóstolhatják a rendezvény látogatói, és a környék legjobb éttermeinek csúcsséfjei készítik a borokhoz kreált egyedi ételkülönlegességeket.

A kínálatban közel 40 borászat 254 féle bora és 13 étterem ételei szerepelnek. 

borünnep
Kép forrása: Az Egri Bor Ünnepe / Facebook

A kulináris élményeken kívül két színpadon ingyenes koncertek kínálnak remek kikapcsolódást: Az Egri Bor Ünnepén többek között zenél meglepetésvendégeivel a Jazz Steps Band, fellép az Esti Kornél, fergeteges Fergeteg Partyval készül DJ Dominique, a Bor-Bár című műsorban pedig közösen koncertezik Báder Mari, Orsovai Reni, Majsai Gábor, Varga Viktor, akiket a Gonda Music Band kísér.

Reméljük, hogy ez a három nap ismét sokaknak a viszontlátás öröméről, a könnyű ölelésekről és az önfeledt szórakozásról szólhat. Ehhez nincs is jobb társ, mint az egri és környékbeli borászok kincse, amelyet reméljük, hogy még nagyon sokáig kóstolhatunk minden nyáron együtt, itt, az Érsekkertben, ettől az évtől kezdve Az Egri Bor Ünnepén"

– írták a szervezők.

 

A fesztivál programkínálatát ebben a cikkünkben mutattuk be, az étel- és italkínálat és a kiállító borászatok, éttermek listája pedig IDE KATTINTVA érhető el. A rendezvénnyel kapcsolatos részletek a Facebook-eseményben és az Egri Bor Ünnepe honlapon érhetőek el.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló