2024. április 20., Tivadar

Eger ügye

#városháza #pápai ákos #parkolóház #jánosi zoltán

A Mi hazánk a parlamenttől kérne pénzt a Katona téri parkolóházra, a Momentum pedig hűtlen kezelés miatt tesz feljelentést a Kertész úti ügyében

Csarnó Ákos 2023.06.20. 13:21

 

Mentsük ki az egri piaci parkolóházat a PPP-rabságból! Az állam adjon 949 millió forint vissza nem térítendő támogatást az Egerben, a Katona István téren található 143 férőhelyes parkolóház megvásárlásához! – áll a parlamenti beadványban, amit Pápai Ákos önkormányzati képviselő kezdeményezett, de Novák Előd nyújtotta be a parlament elnökénél. A beadvány indokolásában magyarázatot is adnak a kezdeményezésre:

2023. január 10. napjától, a magántulajdonban lévő, eddig Eger város cége által üzemeltetett Katona téri parkolóház bezárt, ezzel a mellette lévő megyei kórház és piac, valamint belvárosi üzletek működését szinte ellehetetlenítette. A tulajdonos olyan bérleti díjat követel, amit az önkormányzat nem tud kigazdálkodni. Ő maga pedig nem hajlandó üzemeltetni. Hajlandó 949 millióért a városnak eladni az épületet, amit egyébként zárva tart. A parkolóház 143 férőhelyes, 2 darab párhuzamos töltésre is alkalmas gyorstöltővel rendelkezik – zárul az indokolás.

A Momentum nevében Jánosi Zoltán a mai napon rendőrségi eljárásokat kezdeményezett a Kertész úti parkolóház ügyében. Jánosi többször foglalkozott a parkolóházzal, most hűtlen kezelés és veszélyeztetés miatt tett feljelentést.

 

Szerinte a 2,2 milliárd forint, hazai és EU-s forrásból megépített Kertész úti parkolóház garanciális javításának határideje 2022. december 31-én lejárt. Az épület minden eső alkalmával beázik, azaz átázik, mert az épületen nagy mennyiségű víz folyik keresztül. Felmerül szerinte a gyanú, hogy az épület kivitelezése során nem megfelelő anyaghasználat történt, esetleg anyag nem használat vagy más hanyagság, hiszen elképzelhetetlen, hogy egy épületnek ilyen módon kelljen beáznia. Álláspontja szerint egyértelműen megáll a hűtlen kezelés vádja, miszerint akit idegen vagyon kezelésével bíztak meg, és ebből folyó kötelességének megszegésével vagyoni hátrányt okoz, hűtlen kezelést követ el.

 

 

 

 

 

 

Arra is kitért, hogy számos alkalommal lett felhívva Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata (mint tulajdonos) figyelme arra, hogy az épülettel komoly gondok vannak. Az épületben életveszélyes állapotok vannak, hiszen az átázás olyan helyeken is jelentkezik ahol villanyvezetékek futnak. Mivel szerinte megáll az, hogy aki foglalkozási szabály megszegésével más életét, testi épségét gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi ki vétséget követel el – e tekintetben is a rendőrséghez fordult.

 

A parkolóházak ügyében írt cikkeink itt elérhetőek.

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló