2024. június 21., Alajos Leila

Eger ügye

#városháza #választás2024eger

A következő ciklusban 3 képviselővel lesz kevesebb az egri Közgyűlés

Csarnó Ákos 2023.10.18. 08:44

De kisebb lesz a cirkusz?

 

A város lakosságának csökkenése áll a háttérben, 50 ezer fő alá (pontosan 49251 fő) esett a helyben lakók száma - áll a valasztas.hu közleményében.

 

Ennek azért van jelentősége, mert a 2010. évi L. törvény, ami a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szól, azt írja, hogy a 50 ezer fő lakosság számig 10 egyéni és 4 kompenzációs listás helyből áll össze a képviselő-testület.

 

Eger esetében ez azt jelenti, hogy a jelenlegihez képest 2 körzettel és 1 listás hellyel lesz kevesebb a következő testületben, az eddigi 18 fős testület 15 fősre fog csökkenni.

Minden esetleges változtatást a központi névjegyzéknek az általános választást megelőző év szeptember 1-jei adatai alapján kell elvégezni, ezért a szeptember 1-jei adatok rendelkezésre állását követően – amennyiben az indokolt – a fenti eljárásrendnek megfelelően teszik meg a szükséges intézkedéseket.

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló