Mindenki ügye

Tovább növelné a kormány a családi adókedvezmény mértékét

2017. május 26. 13:05:06
Kérdés, hogy ettől az intézkedéstől többet fognak-e szülni a nők?

 

A kormány tovább emeli a családi adókedvezmény mértékét, ennek "középpontjába a kétgyermekes családokat állítják" - jelentette be a  miniszterelnök a Családok budapesti világtalálkozóján.

A kormány döntése szerint a jelzáloghitellel rendelkező családok a harmadik és további gyermekek esetén egy-egy millió forintot leírhatnak a tartozásukból, az állam át fogja tőlük vállalni.

A program részeként a diákhitel-tartozással rendelkező fiatal nőknek két gyermek esetén a tartozás 50 százalékát, három vagy több gyermek esetén a teljes adósságot elengedik - ismertette. Azt is bejelentette, hogy a diplomás gyed időtartamát kitolják egy évvel, így a gyermek kétéves koráig meghosszabbodik az egyetemisták esetében is.

    

Orbán Viktor közölte: "soha nem látott" bölcsődefejlesztésekbe kezdenek; mindenhol, ahol családok élnek, bölcsődét építenek, illetve ha kell, felújítják a meglévőket. A külföldön tartózkodó vagy ott élő magyarok előtt is "óvatosan" megnyitják a családtámogatási rendszert, jövőre már ők is kaphatnak a gyermek születése után anyasági támogatást, és az egész Kárpát-medencében jegyezhetnek babakötvényt is.

 

Összefoglalva:

 

  • Emelik a családi adókedvezmény mértékét, a kétgyerekes családoknak kedveznek majd.
  • A jelzáloghiteles három- vagy többgyerekes családok egy-egy milliót leírhatnak tartozásukból.
  • Egy évvel meghosszabbítják a diplomás gyedet, a gyerek kétéves koráig tart.
  • A diákhitel-tartozás felét eltörlik azoknál, akik két gyereket nevelnek, a három- vagy többgyerekes anyák a teljes tartozástól megszabadulnak.
  • Bölcsődefejlesztési program indul, ennek a részleteiről még nem volt szó; 
  • A Kárpát-medencében elérhető lesz a babakötvény.


A miniszterelnök kiemelte: az európai népesedési fordulathoz szükséges szellemi muníció, tudás már rendelkezésre áll. Ma Európában inkább a jó példa, a jó és bátor kormányzati gyakorlat hiányzik, és ma Magyarország ilyet mutatva szeretne hozzájárulni Európa sikeréhez.

    

Kifejtette: 2030-ra 2,1 százalékra kell emelni Magyarországon a születési rátát, a természetes reprodukció helyreállítása nem egy a nemzeti ügyek közül, hanem "a nemzeti ügy", nem egy európai ügy, hanem "ez az európai ügy". Népesedési fordulatra van szükség, minél több gyermeknek kell születnie, mert ha van gyermek, van jövő. Felidézte: kevesebb mint negyven év alatt Magyarországon "elfogyott" csaknem egymillió ember. Ez több, mint a második világháború alatt elszenvedett teljes emberveszteségünk - emelte ki a miniszterelnök.

 

forrás: mti.hu

 

 

Te követed már az Egri Ügyeket a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról