Mindenki ügye

Szél, Botka, Orbán - melyikük a népszerűbb?

2017. február 18. 08:03:43
Kérdés, hogy lehet-e népszerűségről beszélni politikusok esetében?

 

A Republikon Intézet a korábbi, részletes politikus népszerűségi kutatása után most egy gyorsabb, a pártelnökökre, illetve a jelenleg ismert miniszterelnök és köztársaságielnök-jelöltekre koncentráló felmérést végzett.

 

 

A pártelnökök versenyét Szél Bernadett, az LMP társelnöke, valamint Orbán Viktor kormányfő vezetik – mindkét említett politikusnak viszonylag magas, 46 százalékos a kedveltsége, azaz a válaszadók 46 százaléka mondta azt, hogy kifejezetten kedveli vagy kedveli az adott politikust. A két politikus között különbség ugyanakkor az elkötelezett támogatók aránya: míg Szél Bernadettről a válaszadók csupán 5 százaléka mondta, hogy kifejezetten kedveli, addig ez az arány Orbán Viktor esetében 15 százalék. A pártelnökök rangsorában Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke áll a harmadik helyen, nem sokkal lemaradva az előbb említett két politikustól: a PM társelnökéről a válaszadók 37 százalékának van pozitív véleménye. A Jobbik, az MSZP, az Együtt, valamint az MLP elnökeinek kedveltsége nagyjából azonos, a megkérdezettek körülbelül egyharmada nyilatkozott úgy, hogy az említett pártok vezetőit kedvelik, vagy kifejezetten kedvelik. A vizsgált politikusok közül egyértelműen Gyurcsány Ferencet kedvelik a legkevésbé: a DK vezetőjéről a válaszadók csupán egyötöde mondott pozitív véleményt.

 

 

A pártok közötti verseny állóvizét Botka László kavarhatja fel. Ugyan a jelenleg ismert miniszterelnök jelöltek versenyét hajszál híján Orbán Viktor vezeti, Botka László is igen népszerű a választók körében. A jelenlegi kormányfőt a megkérdezettek 46 százaléka kedveli, vagy kifejezetten kedveli, Botka Lászlóról, a válaszadók 44, Vona Gáborról a válaszadók 31 százalékának van pozitív véleménye.

 

forrás: republikon.hu

 

 

Te követed már az Egri Ügyeket a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról