Mindenki ügye

Ha tűz van, akkor ne a 112-őt hívják Egerben se!

2017. december 03. 23:00:57
Kiakadtak a tűzoltók és elmondták, hogy hol a baj a rendszerben.

 

Nyílt levelet írtak a tűzoltók, amiben felhívják a figyelemt arra, hogy nem biztos, hogy a 112-es telefonszámot kell hívni baj esetén. Egerben a tűzoltóság közvetlen száma 510 620. De olvassák alább levelüket:

 

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete tájékoztatja Magyarország lakosságát, hogy az október 22.-én történt szolnoki tűzesetnél, ahol sajnálatos módon elhunyt egy személy NEM a tűzoltók hibáztak.

 

Az egységes (112) segélyhívó rendszer bevezetése óta NEM a tűzoltóságokra érkeznek be a tűz és egyéb káresetek jelzései. A tűzoltóságra beérkező jelzés után, amit a katasztrófavédelem műveletirányításától kapnak az egységek (éjjel-nappal) 2 percen belül elindulnak a kárhelyre. A központi segélyhívó központokban polgári személyek teljesítenek szolgálatot, nem tűzoltók, nem rendőrök és nem mentősök. Felelősségteljes munkájukat minden szakmai előélet nélkül egy gyorstalpaló tanfolyammal a hátuk mögött látják el egy lassú és körülményes rendszer részeként. Szakszervezetünk az elmúlt években többször jelezte a Belügyminisztériumnak és Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak, valamint a médiumoknak is, hogy ebből a rossz segélyhívó rendszerből előbb-utóbb nagy baj lesz és emberéletekbe fog kerülni. Erről bővebben itt olvashatnak.

 

Sajnos a legtöbb esetben süket fülekre talált figyelemfelhívásunk. Javaslatunk! Mindenki írja be a telefonjába a lakóhelyéhez legközelebbi tűzoltóság, rendőrség és mentőállomás telefonszámát, mert akkor szakemberek fogják felvenni a telefont és a segítség is hamarabb fog megérkezni.

 

A Tűzoltó bajtársaink, mint minden esetben most is tették a dolgukat esküjükhöz híven.

 

Kelt: 2017. november 26.

Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról