Kék hírek

Mennyire undorító ember már az ilyen! Leszúrta a saját fiát egy egri férfi

Egri Ügyek/Police.hu | 2017. június 29. 00:02:32
Az áldozat túlélte, de súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

 

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást M. Attila ellen, aki az eddigi adatok alapján június 18-án 2 óra körül – előzetes szóváltást követően – egy késsel több alkalommal megszúrta fiát egri otthonában. A 35 éves férfit a mentőszolgálat munkatársai súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

 

Az egri rendőrök a helyszínen elfogták az 55 éves apát, akit őrizetbe vettek , majd gyanúsítottként hallgattak ki, továbbá előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet az Egri Járásbíróság június 20-án elrendelt.

Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája, a Heves Megyei Főügyészség indítványára 30 napra elrendelte egy 55 éves férfi előzetes letartóztatását – írja honlapján a rendőrség.

 

Fotó: Police.hu

 

Az már az Egri törvényszék közleményéből derül ki, hogy az apa szóváltást követően késsel támadt családtagjaira, amelynek során az egyik sértett testszerte szúrt, vágott sebeket szerzett. A fentebb is említett fia nyolc napon túl gyógyuló, súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

 

A járásbíróság határozatának indokolása szerint a gyanúsított esetében az előzetes letartóztatás három különös feltétele is fennáll. Egyrészt megalapozottan feltehető, hogy az eljárási cselekményeknél a gyanúsított jelenléte csak az előzetes letartóztatás elrendelésével biztosítható. A bíróság azt is megállapította, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén, a tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszköz megsemmisítésével meghiúsítaná, megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást. A harmadik indok az, hogy megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

 

A végzés nem jogerős, az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, de a védő még nem nyilatkozott.

 

A gyanúsított a végzés jogerőre emelkedése esetén harminc napig, fellebbezés esetén, annak elbírálásáig előzetes letartóztatásban marad.

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról