Eger ügye

Végre egy hulladékügy, amely az egri önkormányzat szemét is szúrja

| 2018. február 26. 16:07:44
Komlósi Csaba LMP-s önkormányzati képviselő bejelentése után lépett a város jegyzője.

 

„Szemét lerakása és égetése tilos” – áll a táblán, amelyet az Kisfaludy utcában helyeztek ki. A tábla ott volt akkor is, amikor tavaly év végén helyiek beszámolói és a saját magunk által látottak alapján beszámoltunk arról, hogy Eger szélén, a Hajdúhegyen található utcában van egy telek, ahova egy ideje veszélyes hulladékot is hord egy fuvarozással foglalkozó férfi. Ez a környéken élők szerint a férfi saját telke, és a módszere az lehet, hogy valakik megbízzák őt építési törmelékek, illetve egyéb hulladékok elszállításával, és ahelyett, hogy azokat az arra kijelölt hulladéklerakóba vinné, leborítja saját magánál.

 

 

Ebben a biznisz elsősorban az lehetett, hogy így nem kell fizetnie a vállalkozónak a hulladéklerakásért, de a megrendelőtől beszedi az ehhez szükséges összeget. Az már neki mindegy, hogy a részben veszélyes hulladékkal szennyezi a környezetet, számára a lényeg a profit. Persze mindez csak egy erős gyanú, de az ott élők ezt állítják, és ezt elégelték meg a környékbeliek, akik megkeresték portálunkat, jelezve: a probléma már régóta fennáll, minden bizonnyal a talaj is szennyeződik a bizonytalan eredetű és összetételű hulladékkal.

 

A panaszok után Komlósi Csaba LMP-s képviselő az önkormányzathoz fordult, amelyet követően dr. Kovács Luca jegyző vizsgálatot rendelt el, behívta a telek egyik tulajdonosát, aki mosdatta magát, azt mondta, hogy nem ő hibás, hanem a külföldön élő tulajdonostársa, aki akkor helyezett el ott földet és betontörmeléket, amikor a kerítésalapot szedte ki, illetve egy kis romos épületnek a maradékait. Nos, biztos így volt, de egy kerítésalapból hogy jönnek elő ilyen veszélyes hulladékok?

 

 

 

Végülis az ügy vége az lett, hogy a telken lévő hulladék elszállítására kötelezte az önkormányzat a vállalkozót, akinek ezt egy kijelölt hulladéklerakóban kell elhelyeznie. Hogy ez megtörtént a határidőig, az önkormányzat ellenőrizni fogja.

A saját telkén halmozza a veszélyes hulladékot egy egri fuvarozó, a környékbeliek kiakadtak - FOTÓK

A környéken élők szerint a férfi módszere az lehet, hogy valakik megbízzák őt építési törmelékek, illetve egyéb hulladékok elszállításával, és ahelyett, hogy azokat az arra kijelölt hulladéklerakóba vinné, leborítja saját magánál. „Szemét lerakása és égetése tilos" - áll a táblán, amelyet a Kisfaludy utcában helyeztek ki.

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról