Eger ügye

Lakossági fórum Egerben, országjárás a megyében

2017. október 09. 03:02:35
Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt országjáró körútját megyénkben kezdte.

 

A Lehet Más a Politika elkötelezett aziránt, hogy megállítsa a gyűlöletkeltést és kormányra kerülve visszaadja a politikát a magyar embereknek - jelentette ki az LMP miniszterelnök-jelöltje csütörtökön. Az ellenzéki párt országjáró körútjának első állomásán, Hatvanban majd Gyöngyösön járt, Egerben pedig lakossági fórumon ismertette a Szél-tervet.

 

- drasztikus béremelést ígér az LMP

- stadion és gyűlöletkampány helyett több pénzt szánnak az egészségügyre

- gyártósorok helyett egyetemi padokba ültetnék a fiatalokat

- önálló egészségügyi és oktatási tárca jöhet

- az atomenergia helyett a megújuló energiát választják

- valódi partnerséget kínálnak a kis- és középvállalkozásoknak

 

Szél Bernadett a "Kezdjünk egy új korszakot!" címmel tartott sajtótájékoztatón kiemelte: az elmúlt hetek eseményei világosan rámutattak arra, hogy az ország megfeneklett. Orbán Viktor gyakorlatilag felhagyott a kormányzással, egyedül saját hatalmához ragaszkodik görcsösen, ezért nincsenek érdemi intézkedések, a kabinet folyamatosan magyarázkodik és gyűlöletkeltő kampányt indított az adófizetők pénzéből, amelyet oktatásra és egészégügyre kellene költeni - mondta.
    

Az ellenzéki pártok eközben egymással vannak elfoglalva, nem az érdemi problémákról, a választók számára fontos témákról beszélnek. Az LMP azonban határozottan és elkötelezetten arra törekszik, hogy megállítsa a gyűlöletkeltést és visszaadja a politikát a magyar embereknek - hangoztatta a politikus.

 

Tóth Norbert a hatvani Grassalkovich kastély körüli visszaélésekről beszélt. Szerinte elfogadhatatlan, hogy az Országos Magyar Vadászkamara tulajdonába esetleg kezelésébe kerülne.

 

Reichenberger János Gyöngyösön azzal egészítette ki Szél Bernadettet, hogy a szilvásváradi lovas-centrum és épülő stadion körüli gyanús eseményeket ki fogja vizsgálni. Ezt azzal kezdte, hogy beadvánnyal fordult a ormányhivatal felé, hogy a stadion tervezését megelőtő hatástanulmányokat adják ki részére.

 

A párt miniszterelnök-jelöltje Egerben Komlósi Csabával közös sajtótájékoztatóján Mészáros Lőrinc megyei "tevékenységével" kapcsolatosan jelezte, hogy mint ahogy az ország egésze Heves megye sem lehet Mészáros-gyarmat. A megyei körút lakossági fórummal zárult. A fórumon nemcsak a hét programpontról lehetett hallani hanem a közönség több kérdésére is válaszolt:

 

 

forrás: mti.hu/EÜ

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról