2024. március 19., József Bánk

Vélemény

#gasztro #recept

Recept: Gyömbéres, banános, chilis curry frissen sült chapatival


 

Pár éve közöltünk recepteket a husimado-blog.hu-ról, Hegyvári Zoltántól, most újra megosztjuk a legújabb alkotását. Ő így fogalmaz:

Egy lelkes amatőr bejegyzései Eger gyönyörű városából, 2013-tól. Receptek, sütések, főzések - elsősorban a húsok, a grillezés világából. A blogban igyekszem bemutatni az ételek elkészítésének folyamatát fázisfotókkal, hogy a konyhában kevésbé jártasak is el tudják majd készíteni a bemutatott ételeket.

Újabb étel, csodálatos!

Ezt követte az indiai ételek készítésénél fontos művelet, a fűszerek lepirításnak elvégzése. A serpenyőben lévő olajba szórunk római köményt, tandori masala-t, banános-mangós curry port, garam masala-t, majd addig pirítjuk őket, míg a konyha meg nem telik illatfelhővel.

 

 

 

A teljes receptért és a gasztromómiai élvezetekért kattintsanak ide.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló