2024. június 19., Gyárfás

Vélemény

#podcast #építészet

Podcast: Tiltsuk ki az autókat a belvárosból vagy a belvárost Egerből? Mitől nemzeti az építészet? Kell-e nekünk az elkerülő út?

2022.10.06. 19:03

Építészet hónapja alkalmából lementünk kutyába és megvizsgáltuk a térköveket. Felfelé haladva megpillantottuk az egri várat, amiről már azt sem tudjuk, hogy melyik évszázadból való. Majd olyan blőd jogszabályokba ütköztünk, amiket senki sem tart be, pedig jó lenne egy kis frissítés, máris mindjárt rend lenne. Ehhez semmi más nem kell, csak beszélgetni a szakmával. Az építészetről való diskurzus Magyarországon nem létezik, de mindenkinek van véleménye róla. Egerbe is kellene még néhány parkoló, bár ehhez jó lenne valamilyen stratégia, hogy milyen Egert akarunk. Tiltsuk ki az autókat a belvárosból vagy a belvárost Egerből? Mitől nemzeti az építészet? Kell-e nekünk az elkerülő út? Talán az lenne a legjobb, ha először is egy asztalhoz ülnénk.

A mikrofonoknál a Dobó tér team
Komáromi Tas és Durbák Eszter, építészmérnökök

 Állandó beszólók:
Weil Zoltán, Domán Dániel

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló