2024. június 17., Laura Alida

Riasztó

#ügyészség #csalás

Átverte a postást, meg a volt férjét is


A Büntető Törvénykönyv szerint, aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el. A bűncselekmény megállapításának nem feltétele, hogy a kárt ugyanaz szenvedje el, mint akit az elkövető megtévesztett.

 

Jogtalan, őt meg nem illető pénzbeli haszonhoz jutott az a csaló, akik ellen a Gyöngyösi Járási Ügyészség emelt vádat nemrégiben - tájékoztatott az ügyészség.

 

A vádirat szerint a 32 éves nő korábban házastársa volt a sértettnek, akit tavaly ősszel látogatott meg a domoszlói lakóhelyén. Egy délelőtt – amikor a vádlott éppen egyedül tartózkodott a lakásban – becsengetett a postás, mivel pénzt hozott a volt férj számára. Az elvált feleség úgy döntött, hogy bűncselekmény elkövetésére használja ki az alkalmat, ezért azt közölte a kézbesítővel, hogy ő a férfi tényleges házastársa, tehát nyugodtan kifizetheti neki a közel hatvanezer forintot. Állításának igazolására felmutatta a személyi igazolványát, melyben még a korábbi asszonyneve szerepelt. Ezzel nem csak megtévesztette, de meg is győzte a postást. A nő az átvett pénzt zsebre tette, az egykori párjának okozott kárt azóta sem térítette meg.

 

A járási ügyészség kisebb kárt okozó csalás vétségével vádolja a terheltet, akivel szemben jóvátételi munkavégzésre és kártérítésre kötelezésre tett indítványt a bíróságra benyújtott vádiratában.

 

indexkép: Getty Images

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló