2024. július 14., Örs Stella

Promóció

Bízd profikra a vállalkozásod adatmigrációját! (X)

X 2024.06.24. 23:08

 

Amikor egy új informatikai rendszer bevezetéséről vagy egy meglévő frissítéséről van szó, akkor óhatatlanul felmerül a korábban használt rendszerben tárolt adatok átmentése.

 

 

A probléma viszont az, hogy a régi és új rendszer adatigényei között sokszor olyan óriási szakadék tátong, hogy az már manuális folyamatokkal nem hidalható át. Szükség van tehát egy automatizált megoldásra, amely zökkenőmentességének bizosítása érdekében elengedhetetlen az alaposan átgondolt és felépített stratégia.

 

Ezért is fontos, hogy az adatmigrációt ne az informatikusodra bízd, hanem keress inkább egy tapasztalt céget! Mi szívből ajánljuk az EuroMaccot, kiknek az ügyfelei között milliós ügyfélkörrel rendelkező vállalatok is vannak.

 

Kétféle típusát különböztetjük meg

 

Ez a BigBang és iteratív migráció. Az előbbinek az egyszerűségében rejlik az előnye, mivel egy lépésben kerül át minden adat az új rendszerbe. Megvan az a hátulütője viszont, hogy a folyamat során az élő rendszer le fog állni, ami elég kellemetlen tud lenni azoknál a szervezeteknél, amelyeknek folyamatosan hozzá kell férnie a rendszereikhez.

 

Ebből már valószínűleg kitalálhattad, hogy az utóbbi párhuzamosan futtatja a régi és az új rendszert, az adatok pedig közben szakaszonként mozognak. Ennek köszönhetően pedig sokkal könnyebb az egyes fázis sikerességének megállapítása, nem mellesleg pedig az állásidő illetve a működési zavarok is kiküszöbölésre kerülnek.

 

Pár szó magáról a folyamatról

 

Az adatmigráció egy a migrálandó adatokat, az érintett forrás- és célrendszereket, az ütemtervet, az adatkörök átkerüléséhez szükséges lépések tervezett számát és a fő teljesítménymutatókat tartalmazó migrációs terv meghatározásával kezdődik.

 

Majd ezt követi az adatmapping, vagyis annak meghatározása, hogy mely adatokat és milyen formában kell átvinni a célrendszerbe, illetve a forrásrendszerek adatainak esetleges hibáit küszöbölő iterációs körök elvégzése. Mindeközben pedig készülnek a migrációs scriptek, hogy a szakemberek azonos sorrendben és ugyanazon lépéseket tudják lefuttatni.

 

Végül, de nem utolsósorban pedig az éles adatmigráció mindkét rendszerében adatjavítás történik, amely alapján létrehozzák a forrás- és célrendszerbeli adatok különbségét mutató riportokat. Amennyiben ezek azt mutatják, hogy sikerült elérni a fő teljesítménymutatókat, akkor élesben is megtörténik az adatok migrálása.

 

Mennyi ideig tarthat el?

 

Abban az esetben, ha minden probléma nélkül megy végbe, akkor régi rendszerből az újba való átállás viszonylag rövid ideig tart. Mindez pedig szuper hír számodra, mivel így minimalizálhatod a költségeidet, ráadásul elkerülheted a munkafolyamatok során elég sok gondot okozó párhuzamos rendszerüzemeltetést is.

 

Reméljük hasznos találtad a cikkünket, és te is elgondolkodsz majd az EuroMaccnak a vállalkozásod adatmigrációs projektjével való megbízásáról. Ha bármi egyéb kérdésed lenne, keresd őket bátran!

 

(Szponzorált tartalom)

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló