2024. július 21., Dániel Daniella

Promóció

#szponzorált tartalom

A jövő iskoláit is megismerhetik az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói

Szponzorált tartalom [X] 2021.05.31. 00:00

Az országos átlagot jóval meghaladó mértékben, 36 százalékkal több jelentkezés érkezett idén az Eszterházy Károly Egyetemre, mint a tavalyi évben. A legnépszerűbb ezúttal is az intézmény fő profilját jelentő pedagógusképzés: a jelentkezők egyharmada választotta.

Az Eszterházy Károly Egyetem több évtizedes hagyományokra alapozva meghatározó, országos szerepet tölt be pedagógusképzés és -továbbképzés fejlesztésében, a XXI. század iskolájának kialakításában. Mint az intézmény rektora, Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona fogalmazott: az egyetem küldetésénél fogva elkötelezett a pedagógusképzésbe belépő, illetve diplomát szerző hallgatók számának növelése iránt.

 

– Kiemelt célunk, hogy segítsünk az iskoláknak megtalálni a számukra hiányzó munkatársakat. Az intézményünkben végzett kiváló pedagógusaink és jelenlegi hallgatóink számára pedig segítsünk rálelni a számukra leginkább megfelelő munkahelyre – emelte ki.  

 

A rektor elmondta: az Egyetemen működik az Oktatás 2030 – Tanulástudományi Kutatócsoport, amelynek küldetése a köznevelés tartalmi megújításának, tantervfejlesztésének szakmai támogatása, de az intézmény munkatársainak köszönhető a Nemzeti Köznevelési Portál, amely tartalmi-formai megújulást eredményezett a köznevelésben.

Dr- Pajtókné Dr- Tari Ilona_egriugyekPR
Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona, az Eszterházy Károly Egyetem rektora

Büszkék vagyunk arra, hogy itt hoztuk létre a köznevelés – szándékaink szerint – módszertani megújítását megvalósító Komplex Alapprogramot, amelynek nagy értéke, hogy a diákok egyéni fejlődésére összpontosít és élményszerűvé teszi a tanulást

– húzta alá a rektor.

 

Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona kifejtette: a Komplex Alapprogramban a diák aktív, alkotó részese lesz a tanulási folyamatnak. A tanórákon a pedagógusok innovatív gondolkodásra késztetik a gyerekeket, segítve, hogy a megszerzett ismereteiket a valós élethez kapcsolják, ott kamatoztassák. Az alkalmazott módszerek élményszerűbbé teszik a munkát, a tanuló tudásszintéjéhez, képességeihez mért feladatokat kap.

Egriugyek1
A Komplex Alapprogramban a diák aktív, alkotó részese lesz a tanulási folyamatnak

– A módszer révén megváltozik tudás jellege is: a megszerzett, úgynevezett alkalmazható tudás értékesebb lesz az egyén és a társadalom számára is – részletezte. – A módszer emellett egyebek között eredményesen mérsékli a magatartásproblémákat, segíti az önbizalom erősödését, javítja a tanuló önértékelését és a harmonikussá teszi gyerekek közötti kapcsolatot. A Komplex Alapprogramot integráltuk a pedagógusképzésünkbe is, hallgatóink tehát már egyetemi éveik alatt elsajátíthatják a módszert, amely révén élmény a tanulás és a tanítás is – tette hozzá az egyetem rektora.

 

EKE_eu_logo_alul

EFOP-3.1.2-16-2016-00001 A köznevelés módszertani megújítása a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentése céljából

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló