2024. április 15., Anasztázia Tas

Mindenki ügye

#sport #pénz #foci

Soha ennyi pénzt nem költött még a kormány sportra, mint a világjárvány évében

Nagy Donát 2021.10.08. 10:49

621 milliárd forint közpénzt toltak a szférába, és ebben még a TAO adópénzek nincsenek is benne.

A koronavírus miatti válság nem nagyon rázta meg a hazai sportéletet, hiszen a magyar kormány többet költött rá, mint valaha - írja az mfor.hu.

 

A portál összesítése szerint 2020-ban minden eddiginél többet, 621 milliárd forintnyi közpénzt költött a kormány a sporttal összefüggően. Ebben pedig még nincsenek benne a TAO-támogatások. Pedig ez is rekord volt: a módszerrel további 176 milliárd forint az államkassza helyett a sportszervezetekhez érkezett, így aztán

összesen a világjárvány éve alatt 797 milliárd forintnyi közpénzt költöttek sportra.

A költségvetés fejezeti előirányzatai eredetileg 366 milliárd forintot irányítottak az ágazatba, de a gazdaságvédelmi programokon belül rendeleti úton 240,8 milliárdot irányított még át a kormány, a rendkívüli tartalékból 13,8 milliárdot költöttek, a Beruházás Előkészítő Alapból pedig 1 milliárd forint ment el pluszban a sportra.

A TAO nélkül számolt 621 milliárd forintból 322 milliárd forint valamilyen létesítmény megvalósulását, előkészületét fedezte. Rendeleti úton a gazdaságvédelmi programokon belül 153, a fejezeti előirányzatokkal pedig majdnem 170 milliárd forintot biztosított a kormány sportlétesítményekre.

soccer-1273968_1280
Fotó: Pixabay

 

A legnagyobb összeget az MTK létesítményfejlesztési programja kapta tavaly, 40,4 milliárd forintot, 13,3 milliárdot a tatabányai multifunkcionális csarnok beruházására adott a kormány, az új budapesti multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnokra 11,4 milliárdot, a szegedi kézilabdacsarnokra 11,2 milliárdot,
a Nemzeti Atlétikai Központra pedig 8,9 milliárdot.

 

De jutott pénz a határon túlra is: a lap összesítése szerint 20,5 milliárd forintot osztott szét a magyar kormány gazdaságvédelmi programokon belül a határon túli focira, illetve annak infrastruktúra-fejlesztésére.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló