2023. június 5., Fatime

Mindenki ügye

#sport #olimpia #külföld #tokió

Döntöttek a szervezők: a tokiói olimpiát külföldi nézők nélkül rendezik

2021.03.20. 14:35

Csak japánok követhetik majd helyben a sporteseményt.

Ahogy várható volt, a tokiói olimpia szervezői a szombati ülésükön úgy döntöttek, hogy az olimpiára a járvány miatt kizárólag japán nézők érkezhetnek – számolt be a New York Timesra hivatkozva a Telex, hozzátéve: a már így is egy évvel eltolt olimpiai játékok szervezői folyamatosan küzdenek azért, hogy meg tudják rendezni a játékokat idén nyáron, annak ellenére, hogy néhány helyi felmérés szerint a japánok 80 százaléka úgy gondolja, hogy úgy ahogy van, le kéne fújni a játékokat.

 

Mint írják, a döntés értelmében mintegy 7,8 millió jegyet válthatnak majd vissza, és ugyan Japánban nagy volt az érdeklődés az olimpia iránt, és több jegyet akartak megvenni az országban, mint amennyi rendelkezésre állt, nem biztos, hogy mindegyik felszabaduló jegynek lesz gazdája. A nemzetközi szurkolóknak szóló jegyek egyébként átlagosan az összes elérhető jegy 10-20 százalékát szokták kitenni az olimpiák esetében.

olimpia - Athit Perawongmetha - Reuters
Fotó: Athit Perawongmetha / Reuters

 

Annak ellenére, hogy a drasztikus döntéssel biztosan csökkentik az olimpia járványügyi kockázatát, nem lehet veszélytelennek nevezni a játékokat, hiszen több ezer sportoló, edző, sportegyesületi szereplő és újságíró érkezik majd így is az eseményre – mutat rá a Telex cikke, amely azt is megjegyzi: a japán oltási program sem halad olyan tempóban, ahogy az ország vezetői szeretnék, és szinte biztos, hogy nem sikerül az olimpia kezdetéig mindenkit beoltani.

 

Az EuroNews azt írja, a szervezőbizottság, a tokiói kormányzó, a japán kormány képviselője, valamint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) vezetőjének online megbeszélés után közölték: a NOB és az IPC megértéssel fogadta a döntést, amelyet tiszteletben tart.

 

Korábban a japán média valószínűsítette, hogy néhány kivételtől eltekintve az önkéntesek között sem lehetnek majd külföldi állampolgárok, de erről hivatalos döntés egyelőre nem született.

 

Az olimpiát a tervek szerint július 23-tól augusztus 8-ig rendezik meg, a paralimpiát pedig augusztus 24. és szeptember 5. között.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló