2021. június 13., Antal Anett

Mindenki ügye

#sport #állami támogatás #sportakadémia

A sportakadémiák megtarthatják az állami támogatásukat, ha nem használják fel az adott évben

Barna Benedek 2021.06.03. 15:01

Miniszteri engedéllyel átvihetik a pénzt a következő évre, viszont nem használhatják fel bármire.

Amennyiben egy sportakadémia nem használja fel az adott évben az állami támogatást, úgy azt – miniszteri engedéllyel – átviheti az utánpótlás korosztály alatti korosztályainak (pre-akadémiai korosztályok) támogatására – írja az erről szóló kormányrendeletet kiszúró napi.hu.

 

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a megmaradt és a következő évre átvitt támogatás a sportolók sporttevékenységével összefüggő kiadásokra használható fel, nem lehet ingatlanra irányuló tárgyi eszköz beruházásra, felújításra és tárgyieszköz-beszerzésre költeni. További kikötés, hogy nem veszélyeztetheti a sportakadémia által a keretmegállapodásban vállalt, az utánpótlás korosztályokkal kapcsolatos feladatok ellátását.

 

Ugyanakkor a pénzek átvitele nem zárja ki a tao-támogatás támogatás igénybevételét a sportakadémia pre-akadémiai korosztályok számára.

 

A rendelet szerint külön támogatás jár a járulékos közbeszerzések költségére – ilyen az eljárások előkészítése és lefolytatása –, viszont a szállítók és az akadémiák közé beiktatódik egy beszerző szervezet. 

 

A napi.hu cikke megjegyzi: a sportakadémiák éves támogatása 20 milliárd forint körüli összeg, de tavaly decemberben a Gazdaságvédelmi Alapból további 10 milliárddal, a kiemelt sportegyesületek 3,4 milliárddal részesültek.

 

(Indexfotó: pixabay.com)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló