2024. április 15., Anasztázia Tas

Mindenki ügye

#sport #labdarúgás #ner #foci #kazahsztán

A Nemzeti Sport véletlenül bemutatta, hogy Kazahsztánban ugyanazok a fociviszonyok, mint nálunk

Fekő Ádám/Azonnali.hu 2022.07.06. 16:40

A Fradi BL-selejtezőmeccsének apropóján mutatták be a távoli ázsiai ország klubjainak furcsa helyzetét, amik valójában nem is annyira furcsák.

 

A Fradi focicsapata ma délután kezdte meg a Bajnokok Ligája selejtezőkörét magyar idő szerint 16:00-kor a kazahsztáni Tobol Kosztanaj ellen, erre felhúzva készített interjút a Nemzeti Sport egy kazah médiamunkással a helyi viszonyokról. A Focibolond gyors volt, és kiszúrta a lényeget Anton Lisszjak mondandójából, aki úgy tűnik, valamiféle egzotikumként próbálja eladni az európai szemnek a helyi labdarúgást:

Kazahsztánban alig van magántulajdonban lévő klub, az állam finanszírozza a működésüket, leginkább attól függően, hogy a helyi akim, azaz a polgármester hogyan viszonyul a sportághoz, szereti-e vagy sem. Kosztanaj városvezetője imádja a futballt, így a helyi profi labdarúgást edzőpályák, konditermek, valamint egy kisebb szállodával ellátott edzőközpont is szolgálja.”

Nem is tudunk többet hozzátenni, mint amit a Focibolond tett: „POV: kazah újságíró vagy, aki azt hiszi olyat mond a helyi abszurd futballviszonyokról egy Ausztria mellett található országban élő emberek számára, amit azok talán még csak elképzelni sem tudnak…”

Ami magyar szemmel fura ebben, az az, hogy a polgikat ott akimnak hívják.

A kazah helyzetről egyébként több magyar focista is tudna mit mondani: Eppel Márton és Elek Ákos például a legnépszerűbb klub, a Kajrat Almati focistája volt, Kleinheisler László pedig az FC Asztanában játszott egy rövid ideig.

 

(Ezt a cikket az Azonnali szállította.)

 

 

Az indexképen egy futballstadion Almatiban (Fotó: Azonnali)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló