2024. június 24., Iván

Környék ügye

#nógrád megye #fesztivál #gasztronómia #hollókő

A szomszéd megye ízeit kóstolhatjuk meg Hollókőn, a Vedd a nógrádit! fesztiválon

Barna Benedek 2022.06.14. 13:09

A termelői piac mellett táncház és koncertek is várják az érdeklődőket a helyi termékeket népszerűsíteni hivatott rendezvényen.

 

A Nógrád megyei helyi termékeket és ízeket népszerűsíti a Vedd a nógrádit! fesztivál, amelyet szombaton rendeznek meg Hollókőn. A világörökségi falu Pajtaárok színpadánál és környékén a termelői piac mellett táncházzal és koncertekkel is várják a közönséget – közölte a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kedden az MTI-vel.

 

Kelecsényi Péter tájékoztatása szerint Hollókő a megye egyik legjelentősebb turisztikai helyszíneként szinte minden rendezvényén hangsúlyt helyez a helyi termékek megismertetésére, ezért esett a választás a világörökségi falura a Nógrád Megye Önkormányzat által szervezett, helyi termelőknek bemutatkozási lehetőséget biztosító fesztivál helyszínéül.

A Vedd a nógrádit! termelői piac nemcsak vásárral, de kóstolóval is várja az érdeklődőket szombaton 11 órától kora estig, a fesztiválon emellett bemutatkoznak a megye gasztronómiai rendezvényei is.

kurtos-kalacs-vedd-a-nogradit-fb
Kép forrása: Vedd a nógrádit Facebook-oldal

A színpadi programok sorát délben a Hollókő Néptáncegyüttes nyitja, majd látható és hallható lesz a Nógrád Táncegyüttes, a Folt népzenei együttes és a Folk on 45 is. Késő délután a Desperado, este nyolctól pedig jubileumi turnéja keretében Péter Szabó Szilvia ad nagykoncertet a hollókői Pajtaárok színpadon. A programok ingyenesek lesznek, további részletek ITT olvashatók.

 

Ősztől neten is vásárolhatunk majd a fesztiválon megsimert termelőktől

 

A Vedd a nógrádit! programot a vidék megtartóképességének és az egymás iránt érzett felelősségtudat erősítésének szándékával dolgozta ki Nógrád Megye Önkormányzata A megyei identitás erősítése Nógrádban című pályázat keretében. A kapcsolódó honlapon már több mint 80 helyi termelőt ismerhetnek meg az érdeklődők.

 

A pályázat most arra is lehetőséget biztosít, hogy a lakosság ne csak megismerhesse, de egy közös platformról meg is vásárolhassa majd a különböző termékeket. Ezáltal rövidül az ellátási lánc, és egyúttal segítik a megyei mikro- és kisvállalkozásokat. Az erre szolgáló rendelési és kiszállítási rendszer létrehozása megkezdődött, a fesztivál pedig azt a célt szolgálja, hogy az érdeklődők egy helyen, közvetlenül is megismerhessék azokat a termelőket, akiknek portékáit a jövőben – várhatóan ősztől – online is megrendelhetik majd.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló