2024. február 23., Alfréd

Környék ügye

#szilvásvárad #rendezvény #programok #szilva nap

Szilvásváradon a szilváról szól a szombat – Mutatjuk a programot!

Barna Benedek 2021.09.03. 12:28

Tizenkilencedik alkalommal rendezik meg a Szilva Napot.

 

Szeptember 4-én, szombaton Szilva Napot tartanak Szilvásváradon, immár a tizenkilencediket. Az esemény az évek során egyre nagyobb rendezvénnyé nőtte ki magát, de a középpontban továbbra is a névadó gyümölcs, valamint az ebből készült ételek és nemes italok, illetve a hagyományőrző népzene és a néptánc áll. Tóth Andrea turisztikai és rendezvény referens a Kékes Online-nak elmondta:

szilvás ételekkel és italokkal, totóval, szilvásgombóc-evő versennyel és sok izgalmas programmal várják az idei látogatókat.

Hangsúlyozta: a program összeállításában igyekeztek minden korosztály igényeit kielégíteni.

Minden évben megrendezzük a szilvából készült sütemények versenyét, az „igazi” házi sütik kavalkádját, a vállalkozó kedvű nevezők jóvoltából. Természetesen a szilvalekvár és a pálinka is helyett kapott a megmérettetések sorában, valamint a felnőtt és gyermek kategóriában a szilvásgombóc-evő verseny. Mindemellett csernelyi derelyét, hagyományos és szilvás laskát, borsodnádasdi molnárkalácsot és finom Bolyki borokat is kóstolhatnak az idelátogatók. A hagyományok felelevenítése nemcsak a zenében, táncban és ételekben történik: a gyermekeket népi játszótér várja.

– részletezte.

 

Íme az idei program:

szilva0904
Kép forrása: agriatv.hu

(Indexfotó: mindenamieger.blogspot.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló