2022. május 18., Erik Alexandra

Környék ügye

#katasztrófavédelem #tűzoltók #sport #síelés #mátraszentistváni sípark #verseny

Téli sportokban mérték össze tudásukat a tűzoltók a Mátrában – FOTÓK

Barna Benedek 2022.01.28. 13:42

Egy év kihagyás után rendezték meg újra a sí-, snowboard és téli terepfutó versenyt.

 

Egy év kihagyás után az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság január 27-én megrendezte a 2022. évi Tűzoltó Sí- és Téli Terepfutóversenyt. Az évtizedes hagyományokra visszatekintő versenynek idén is a Mátraszentistváni Sípark adott otthont. Az ország tizenöt megyéjéből csaknem száz hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltó érkezett, akiket családtagjaik is elkísértek – számolt be honlapján a katasztrófavédelem.

 

A síelők és snowboardozók az ötven centis hóban már reggeltől gyakorolhattak a pályán. A beszámoló szerint a terepfutó verseny nagyon népszerű volt: több, mint kétszer annyian neveztek a versenyre idén, mint két évvel ezelőtt. Délelőtt tíz órakor harminchárom vállalkozó szellemű futó rajtolt a hegyvidéki pályán -4 fokban, a férfiak ötezer és tízezer méteres távon indultak, a nők pedig négyezer és nyolcezer méteren mérték össze magukat.

974198

A terepfutóverseny győztese a nők mezőnyében nyílt kategóriában, nyolcezer méteren dr. Takács Piroska, ötven év alatti kategóriában Müller Bernadett, ötven év fölötti kategóriában pedig Csillik Annamária lett. A férfiaknál a nyílt kategóriát Kása Ádám, a harmincöt év alattiaknál Újhelyi Tamás, a harmincöt-ötven év közötti kategóriában Varga Tibor, míg az ötven év fölöttieknél Sági József győzedelmeskedett. 

 

Délután egy órakor indult a sí- és a snowboardverseny, a versenyzők egy háromszáz méteres pályán profi szlalom stílusban suhantak le a lejtőn, miközben tizenkét, egyenként tizenöt méter széles kapun is át kellett haladniuk. Női és férfi versenyzők külön, három korcsoportban indultak. Mindenki kétszer indulhatott neki a hegyoldalnak. A síelők aranyérmét Horváth Orsolya, Baukó Péter, Kucsera Imre és Dicse Dániel vette át, snowboardban pedig Berta Bence diadalmaskodott. 

 

A verseny zárásaként dobogós helyen végzők ünnepélyes keretek között vehették át a megérdemelt kupákat, érmeket és okleveleket Czinege Lászlóné tűzoltó ezredestől, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettesétől. A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület különdíját Horváth Orsolya és Sági József kapta.

 

Az eseményről készült képek alább lapozgathatók:

#GALLERY_162# 

(Fotók: Nagy Csaba tűzoltó főhadnagy / Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló