2022. november 28., Stefánia

Környék ügye

Lefilmeztek egy farkaskölyköt a Bükkben – VIDEÓ

2019.11.30. 00:00

A fiatal állat kíváncsian kerülte meg az erdész autóját.

 

Az elmúlt években bizonyítottá vált, hogy a tágabb térségünkben élő nagyragadozó fajok közül mindhárom előfordul, a farkas és a hiúz pedig állandó jelleggel megtelepedett a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság területén. Előbbi többször sikerrel is szaporodott, míg utóbbi esetében, bár ez szintén biztosra vehető, egyelőre csak valószínűsíteni lehet. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság potenciálisan nagyragadozós területeire vetítve 15-18 farkast és 1 hiúzt számoltak meg egy idei év eleji felmérés után. 

 

Hétfőn egy erdész közölt egy saját felvétel, amelyen egy farkaskölyök látható, ahogy egy erdei úton csatangol a Bükkben. A videót a 444.hu szúrta ki. Az erdész a pontos helyszínt nem szerette volna elmondani, mert ezzel is védeni akarta az állatot. Azt is írta, hogy már korábban is találkozott farkasokkal a munkája során, de csak most sikerült lefilmeznie a legkisebb "hegylakót".

 

 

Azt nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a farkasok jelenléte a Bükkben és környékén csodás dolog, és az emberre nem jelentenek veszélyt, fokozottan védett állatok. 

 

Korábbi cikkünkben a nemzeti park kutatásából számos farkas nyomáról közöltünk fotókat, illetve egy videót, amelyen egy 11 tagú falka látható a Bükkben:

 

Megszámolták, hogy hány farkas él a környékünkön - Friss VIDEÓ egy itt portyázó falkáról

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársai készítettek egy átfogó felmérést, amely során azt vizsgálták, hány nagyragadozó élhet a szervezet fennhatósága alá tartozó területeken. Vannak néhányan, egy bükki vadászat során egy 11 tagú falkát is észleltek.

 

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló