2024. július 14., Örs Stella

Környék ügye

#szilvásvárad #fesztivál #szalajka-völgy #gasztronómia #street food

Food Truck Show: Szilvásváradra érkeznek a guruló konyhák

Barna Benedek 2022.04.21. 19:00

Idén a Szalajka-völgyben is tartanak street food fesztivált.

 

Nyolcadik alkalommal indul útjára a népszerű guruló gasztronómiai fesztivál, amely idén először a Szalajka-völgybe is ellátogat – számoltak be portálunkhoz eljuttatott közleményükben a szervezők.

 

S hogy miről is van szó? Hivatalos honlapjukon így írnak:

A Food Truck Show az ország mozgó étterme: egy időben és egy helyen mutat be minőségi ételeket és italokat kínáló, mozgásra képes vendéglátó járműveket. Kísérő és önálló rendezvényként járja az országot és szállít egyedülálló gasztronómiai élményeket.

A guruló konyhák színes karavánja április 29. és május 1. között tűnik majd fel a Szalajka-völgyben, ahol a gasztronómiai élvezetek mellett ingyenes koncertekkel, utcazenével, gyermekprogramokkal várják az egész családot és a Lipicai lovasközpont is izgalmas lovas programokkal készül.

food_truck_show (8)

A helyi gyermekotthonok lakóit is meghívják ebédre

 

A Food Truck Show konyhái idén először a Kuckó önkéntes programmal kézen fogva 10 vidéki városban és Budapesten vendégül látják az adott térség gyermekotthonainak lakóit és a teljes forgalom 1%-át is felajánlják.

 

Helyszínenként 20-50 odaérkező gyermeknek szeretnének egy felejthetetlen napot szervezni változatos programokkal, koncertekkel és egy igazi food truckos ebédet követően igyekeznek átadni a környezettudatos szemléletet fontosságát: hogyan lehet szelektív hulladékgyűjtéssel tudatosan óvni a környezetünket. 


Az eseményről bővebben ITT lehet olvasni, a Facebook-esemény ITT található.

 

 

Fotók: Food Truck Show

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló