2021. október 22., Előd

Környék ügye

#zöldfül #tisza-tó #környezetvédelem #verseny #jet-ski

A bajnokok üzenik: nem a Tisza-tavon kell száguldozni, hanem a versenypályán

Barna Benedek 2021.07.20. 15:48

Egyre több edzésre és versenyzésre alkalmas jet-ski tó épül ki, ahol megtapasztalhatjuk a sebességélményt.

 

Gerencsér Csaba, Magyarország első jet-ski világbajnoka, örökös magyar bajnok és a Magyar Jet-ski Szövetség alelnöke, Gerencsér Olivér, hazánk legfiatalabb vízimotor világbajnoka és sokszoros magyar bajnok, valamint Kiss Norbert többszörös Európa-bajnok autóversenyző üzen azoknak, akik a közutakon és a vizeken a szabályokra fittyet hányva, a természetvédelem értékeit figyelmen kívül hagyva, embertársaikat veszélyeztetve száguldoznak – írja a formula.hu.

 

Kiss Norbert úgy nyilatkozott, mindig is azt képviselte, hogy aki szeret gyorsan menni, versenyezni, az semmiképp ne a közutakon tegye, hanem gokart- vagy autóverseny-pályákon, esetleg egy szimulátor előtt, és szerinte ugyanez vonatkozik a vizekre is:

nem a Tisza-tó madárvilágát riogatva kell száguldozni a jet-skikkel, hanem akár itt Dunaharasztiban, vagy más jet-ski versenytavon, a magyar bajnokság küzdelmeibe, edzés és tesztnapjaiba bekapcsolódva megmutatni képességeinket.

Gerencsér Csaba szintén úgy gondolja, hogy száguldozni és győzni a versenypályákon kell, tavainkon, folyóinkon és közútjainkon egymást tisztelve, biztonságosan és toleránsan kell közlekedni. Az autóversenyző gondolataihoz kapcsolódva elmondta:

A legrosszabb az egészben az, hogy talán néhány tucat, a törvényeket nem tisztelő jet-skis viselkedése alapján mond a társadalom ítéletet arról a sok száz emberről, akik kulturáltan, másokra odafigyelve, az élővilágot tisztelve használják vízi motorkerékpárjukat.

jetski-kissnorbi
Kép forrása: formula.hu

Gerencsér Olivér, az ország legfiatalabb jet-ski világ és Európa bajnoka, aki saját elmondása szerint egészen kiskorától kezdve fontosnak tartotta,  hogy a legjobb és a leggyorsabb legyen, ugyanakkor példát mutasson a környezettudatos jet-ski használatra.

 

Gerencsér Csaba és Kiss Norbi azt is megjegyezték: örvendetes módon Magyarországon is egyre több edzésre és versenyzésre alkalmas jet-ski tó épült ki, így ma már igazán nincs indok arra, hogy valaki a Tisza-tó élővilágát riogassa jet-skin száguldozással.

 

A bajnokok üzenetének nyomatékot adhat az is, hogy a Tisza-tavi rendészek már csúcsmodern jet-skiken szállhatnak vízre, hogy érvényt szerezzenek a törvénynek.

 

(Indexfotó: pexels.com - Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló