2024. április 25., Márk

Mindenki ügye

#önkormányzat #megszorítás #ungár péter #lmp

Súlyos tízmilliárdokat szór el a kormány, de spórolásra hivatkozva sanyargatja az önkormányzatokat

ugytudjuk.hu 2021.01.15. 08:25

Csak a nem kormánypárti települések büntetésére használják ki a járványhelyzetet, a fontos kiadásokra nem költ a kabinet.

- Járványhelyzetet semmi másra nem használja a kormány, mint az önkormányzatok sanyargatására - kezdte Ungár Péter, a Vas megyei LMP parlamenti képviselője szombathelyi sajtótájékoztatóját. A politikus azzal folytatta, hogy Szombathelytől milliárdokban mérhető pénzt vontak el, miközben a látványsportok különleges támogatására 43 milliárd forintot költöttek el.

 

Csak összehasonlításképpen: a szociális dolgozók egyszeri 500 ezer forintos bérkiegészítése 45 milliárd lenne. Innen látszik, hogy mi a kormányzati prioritás. Emellett kormányzati propagandára és luxusberuházásokra 100 milliárd forintot költött el a kormány.

 

Ungár rámutatott, hogy olyan dolgokra azonban nem költött az állam, amikre kellene egy gazdasági válság alatt: például bérkiegészítésre, hogy azok az emberek, akik valamilyen bércsökkentést szenvedtek el (ez főleg igaz a vendéglátó iparra), kompenzálva legyenek.

ungár péter ugytudjuk
Ungár Péter (Fotó: ugytudjuk.hu)

De a politikus szerint azzal sem foglalkozott a kabinet, hogy a vírushelyzetben az álláskeresési járulékot kiterjessze 6-ról 9 hónapra. És nem költött arra sem, hogy azok az emberek, akik elveszítették munkájukat, valamilyen célzott iparági támogatással újra munkához jussanak. Ungár szerint az önkormányzatoktól elvont pénzek mindennel együtt közel 300 milliárd forintot jelentenek, ami azt mutatja, hogy a felesleges költéseket mellőzve kevesebb teher nyomná az önkormányzatok kasszáit.

 

via ugytudjuk.hu

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló