2024. május 23., Dezső

Környék ügye

#kormányhivatal #heves megye #főispán

Immár hivatalosan is főispán vezeti a Heves Megyei Kormányhivatalt

Barna Benedek 2022.08.05. 13:43

Frissült a hivatal honlapja, a "vármegye" elnevezést azonban egyelőre nem használják.

 

Július 19-én szavazta meg a fideszes kétharmad a parlamentben, hogy a kormánymegbízottakat ezentúl főispánoknak kell hívni. A napokban pedig emiatt frissítették a kormanyhivatal.hu oldalt, és a kormánymegbízottak titulusát hivatalosan is átírták főispánra – szúrta ki a 444.hu.

 

Már a Heves Megyei Kormányhivatal oldalán is a "főispán" megnevezés szerepel Ignácz Balázs neve mellett, aki a kormánymegbízottságot országgyűlési képviselői székre cserélő Pajtók Gábort váltotta a hivatal élén.

ispán
Képernyőfotó (kormanyhivatal.hu)

Mint ismert, július 19-én döntöttek arról is, hogy a megyék a jövőben vármegyék lesznek, azonban a Kormányhivatal oldalán ez az átnevezés még nem történt meg (de valószínűleg csak idő kérdése a dolog).

 

A kormánymegbízottak és a megyék átnevezésével kapcsolatban egyébként még a parlamenti szavazás előtt készült egy felmerés, amely alapján a magyarok többsége nem támogatta a vármegyék és főispánok visszatérését.

 

 

(Indexkép forrása: Heves Megyei Kormányhivatal / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló