2024. május 23., Dezső

Eger ügye

#császár zoltán #választás2024eger

Nem indul újra Császár Zoltán képviselő

2024.04.23. 16:12

Császár Zoltán 26, egri közéletben eltöltött év után "leteszi a lantot" és nem indul a júniusi önkormányzati választáson. Erről közleményben értesítette az egrieket:

 

Tisztelt választóim, barátaim, ismerőseim!

Bejelentem, hogy a 2024-es helyhatósági választáson nem indulok, nem kívánok újból önkormányzati képviselő lenni!

 

Hálásan köszönöm mindenkinek város szerte eddigi támogatását, szeretetét. Soha nem felejtem a még élő és eltávozott szavazóimnak jóságukat, emberségüket.

 

Kérem, tartsanak meg jó emlékezetükben.

 

A jövőben családom szolgálata épp időszerű, hogy ne induljak hetedszer 6 megnyert választást követően. Egy jó feleség Mária, két csodálatos felnőtt fiú, Attila és Zoltán, egy drága unoka Ádám, ikertestvérem Császár Lajos és barátaim társasága lesz a fontos számomra.

 

Az elmúlt években polgármestert, alpolgármestert és minden párt jelöltjét megelőztem 1998 – 2024 között választói akaratból. Köszönöm a hivatal minden dolgozójának segítségét, szeretetét. Októberig még képviselő vagyok és dolgozom.

 

Ezt a 26 évet utánam lehet csinálni bárkinek, nem kell hozzá más, csak munka a város lakóinak tisztelete és a bátor kiállás.

 

Ehhez kívánok mindenkinek jó egészséget és kitartást.


No persze, elnyerve a választók bizalmát.

Egy korábbi, vele készített interjúból ide másolunk egy részletet:

EÜ: Több értelemben is legenda vagy a legendák közt. Mit tudhatunk Császár Zoltánról?

 

CSászár Zoltán: Igazán megtisztelő, hogy legendaként emlegetsz, valóban sokan tesznek hasonlóan. Az egri közélet legendája címet főleg a választók ragasztották rám. Miért is? Ez egy érdekes kérdés lenne. Öt választást megnyerni nagy dolog, de nem lehetetlen. Szinte majdnem minden kormányzó párt ideje alatt tudtam képviselni a választókat. A Fidesz színeiben háromszor, függetlenként kettőször nyertem el a választók bizalmát. Talán aki ezt megcsinálja, azt nem a szél fújja be.

 

1953-ban születtem Egerben, édesanyám tanárnő, édesapám járási tanácsos volt. Anyai nagyszüleim tősgyökeres egri iparosok voltak. 5 éves koromban már megmutatkoztak képességeim, ugyanis az első elemi osztályt gimnáziumban kezdtem. Ennek oka, hogy az akkori Jurij Alekszejevics Gagarin Általános Iskola még nem épült meg, ezért a Gárdonyi Géza Gimnáziumban kezdtem meg tanulmányaimat. 1967-ben már gimnazistaként koptathattam a Gárdonyi padjait, ahol 1971-ben érettségiztem. A jó szakmák akkor biztos megélhetést jelentettek, ezért a GMSZ-ben 6 szakmát sajátítottam el. Épületgépész technikusként és szakipari elszámoltatónak alkalmaztak, de dolgoztam a Nemzeti Bank Emissziós Főosztályán, 10 évig a Tanárképző Főiskolán technikusként, a Kórházban főgondnokként és osztályvezetőként.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló