2024. július 13., Jenő

Eger ügye

#zöldfül #környezetszennyezés #akkumulátor gyár #akkumulátor feldolgozás

Csak ha az egriek akarják, akkor jöhet akku gyár a városba!

Csarnó Ákos 2023.10.27. 09:22

Csak a Fidesz nem támogatta a határozatot

 

Ha az egri fideszes képviselőkön illetve császár Zoltán képviselőn múlott volna, akkor meghiúsul annak lehetősége, hogy az egriek véleményezhessék egy esetlegesen a jövőben Egerbe települő akkumulátor gyár tervét. A csütörtöki Közgyűlésen Minczér Gábor alpolgármester – még egy korábbi, Komlósi Csaba által benyújtott határozati javaslatot leporolva – benyújtotta z a javaslatot, ami helyi népszavazáshoz kötné az akku-gyár Egerbe telepítését.

Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése úgy határoz, hogy Eger város közigazgatási területén csak a tárgyban tartott eredményes és támogató népszavazást követően épülhet környezetkárosító illetve a vízkészlet jelenetős felhasználásával járó akkumulátorgyár.

A Fidesz egri képviselői még módosítás után sem támogatták a javaslatot, azon az állásponton voltak mint tavasszal, így alapos a gyanú, hogy amennyiben egy ilyen terv körvonalazódna, akkor rajtuk nem múlna a környezetet alaposan megterhelő gyár engedélyezése városunkban. 

 

A Demokratikus Koalíció a napokban kezdett utcai aláírásgyűjtésbe, pontosan az akku-gyárak Egerbe telepítése ellen, így most már tárgytalanná vált a gyűjtés.

 

indexkép: Getty Images

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló