2024. június 18., Arnold Levente

Eger ügye

#gárdonyi géza színház

77 millió forintot ad a kormány az egri színháznak

Csarnó Ákos 2023.06.08. 07:06

A kulturális minisztérium bejelentette, hogy 4 milliárdról 6 milliárd forintra emelték a színházi többlettámogatások keretösszegét: azt, ami korábban 37 milliárd forint volt. 1400 pályázat érkezett erre az összegre, a kormány csaknem ezret elutasított – foglalta össze a hvg.hu.

 

A magyar színházi szakma műhelyei alig kaptak néhány milliót, közben több ismeretlen tevékenységű szervezet sok független társulat teljes éves működésének többszörösének megfelelő összegeket kap. 

 

Ebből a 6 milliárdos összegből 77 millió forintot kapott az az egri Gárdonyi Géza Színház, amelynek így mentőövet dobott a kormány.

 

Korábban írtunk arról, hogy a tervek szerint az önkormányzat 35 millió forinttal emeli az intézmény finanszírozását. Amennyiben ezt az emelést a minisztérium is elfogadja és ugyanannyival emeli a saját hozzájárulását, úgy az intézmény idei költségvetése 70 millió forinttal meg fog emelkedni. A teljes költségvetési keret nagyjából 761 millió forintot tesz ki. Közben az önkormányzat 20 millió forintos gyorssegélyt adott a színháznak. Most pedig megérkezett a kormánytól 77 millió ft.

 

Közben pl. a Pintér Béla és Társulata két pályázatot adott be, de egyikre sem nyertek egyetlen forintot sem.

 

indexkép: gardonyiszinhaz.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló