2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#gárdonyi géza színház

20 millió forintos „gyorssegélyt” kap az egri színház

Csarnó Ákos 2023.04.27. 11:22

Hosszabb távú megoldás kell. Ha kell a színház.

 

Korábban írtunk arról arról, hogy a Gárdonyi Géza Színház nyílt levélben aggódott amiatt, hogy a 2023-as és 24-es évad megrendezése ellehetetlenülhet, mert nincs elegendő fedezet. A Közgyűlés elé került indítványban a képviselők most átmeneti megoldást találtak.

 

Az elmúlt időszakban levelet kapott a képviselőtestület összes tagja Balaskó Balázs igazgató úrtól a színházzal kapcsolatos gazdasági és működési nehézségekkel kapcsolatban – jelezte Mirkóczki Zita, aki az indítványt jegyezte.

 

Javasolja az indítványban, hogy jöjjön létre egy munkacsoport, mely megvizsgálja a Gárdonyi Géza Színház működését, anyagi helyzetét, szervezeti felépítését, majd erről készítsen egy anyagot a Közgyűlés számára. Készüljön egy helyzetismertetés az alábbiak szerint, melyek gazdasági kérdések:

-a megállapodások státusza (egyeztetés alatt vagy aláírt, vagy utalás alatt stb.)

-az intézmények támogatási konstrukcióinak hiányosságai/ problémaköre,

- a pályázati bevételek pénzügytechnikai kérdéskörével kapcsolatos hivatali eljárások és

intézkedések gyakorlata

- a színházak pénzügyi helyzetének értékelése

A munkacsoport dolgozza ki a lehetséges alternatívákat a színház működésével kapcsolatban, majd terjesszék a bizottságok és a Közgyűlés elé.

Kovács Cs. Tamás javaslata alapján először 70 milliós segítségről tárgyalt a testület, azonban arra költségvetési szempontból nem lehetett megoldást találni, ezért egy szerényebb, 20 milliós összeget tudott felszabadítani.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló