2024. február 23., Alfréd

Eger ügye

#városháza #helyi adó

Visszatáncolás az egri helyi adók emelése ügyében

Csarnó Ákos 2023.03.30. 15:39

 

Tavaly novemberben komoly adóemelésről döntött az egri Közgyűlés, ami ebben az évben ki is verte a biztosítékot a helyi vállalkozásoknál. A februári Közgyűlésen volt szó egyfajta kiigazításról és eyeztetésről viszont csak mostanra sikerült egy újy előterjesztést és megoldást találni.

 

Az állami támogatások megérkezését követően, más gazdálkodási követelmények álltak elő önkormányzatknál, így az vállalkozások terheinek mérséklésére tett javaslatot Juhász Ádám képviselő (Fidesz-KDNP). A 2023. évre már érvényes adómértékek 2023. január 1-jétől visszamenőlegesen csökkennek.

 A csökkentés az alábbi mértékeket éri el:

 

a kiemelt kereskedelmi övezetben elhelyezkedő építményeket /2090 Ft-ról -1800 Ft-ra/ és /945 Ft-ról - 800 Ft-ra/ és

az 500 négyzetméter alapterületnél nagyobb építményeket /2090 Ft-ról -1100 Ft-ra/ csökkennének.

 

Továbbá csökkenne a szőlőfeldolgozásra és a bortermelésre, a húsfeldolgozás, a malomipari tevékenység, a kenyér; friss pékáru és tejtermék gyártása céljára szolgáló épületek adója /2090 Ft-ról - 900 Ft-ra/ és amatőr és versenysport céljára használt /2090 Ft-ról - 900 Ft-ra/ épületrészek együttes adója is.

 

A szakképző intézmények felvételét a nevelési oktatási célú intézmények közé, így számukra is egy kedvezőbb („0 Ft”) adómértékkel történne az adózás 2023. év január 1-jétől.  

indexkép: Getty Images

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló