2022. május 18., Erik Alexandra

Eger ügye

#egerplusz #eger #zöldfül #fásítás

Városzöldítés: fákat fogadhatnak örökbe az egri lakóközösségek

Barna Benedek 2022.05.10. 15:25

Lakossági faültetési programot indított az önkormányzat.

 

Elindult a "Zöldebb Egerért – Fogadja örökbe egy fát" program, amelyre Farkas Attila alpolgármester kezdeményezésére 1 millió forintot különített el a város közgyűlése a 2022-es évi városi költségvetésben – számolt be az EgerInfo.

 

Mint írják, a lakossági faültetési program lényege, hogy az igénylők vállalják a megkapott fák elültetését és gondozását, amitől azt várják, hogy erősíti a közösségi szemléletet és a zöldtudatos gondolkodást.

 

A programot május 10-ével hivatalosan is meghirdették, várják azon lakóközösségek jelentkezését, akik közvetlen környezetükbe fát szeretnének igényelni. A jelentkezőktől kérnek egy konkrét helyszínjavaslatot is a faültetéshez. A megküldött igényléseket és helyszínjavaslatokat beérkezési sorrendben a teljes keretösszeg erejéig tudja befogadni és véleményezni a polgármesteri hivatal.

 

"Bízom abban, hogy széles lakossági érdeklődés lesz az ügyben, az idei évi tapasztalatokat felhasználva, döntünk majd az elkövetkező években a program folytatásáról, annak bővítési lehetőségeiről" – fogalmazott Farkas Attila a program elindulását bejelentő közleményben.

A lakóközösségek igénylését névvel, címmel és elérhetőséggel az alábbi e-mail címre várják: ultessegyfat@ph.eger.hu

(Az indexfotó forrása: Városgondozás Eger / Facebook – Képünk illusztráció!)

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló