2024. június 19., Gyárfás

Eger ügye

#eger #városháza #vasútállomás #ásványvíz #buszpályaudvar #meleg #hőség #párakapu

Párakapukkal és vízosztással is igyekeznek elviselhetőbbé tenni a hőséget Egerben

Barna Benedek 2022.06.27. 14:30

A városháza aulájában vízadagoló lesz, és a buszállomáson, illetve a vonatpályaudvaron is biztosítanak ásványvizet.

 

Ahogy portálunk is megírta, hétfőn nulla órától harmadfokú hőségriasztás lépett életbe, mivel várhatóan a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon el fogja érni a 27 Celsius-fokot. 

 

Az egerhirek.hu cikke szerint Egerben a Városgondozás Kft. párakapukkal és ballonos vízadagolóval készül a forróságot enyhíteni.

Kedd reggeltől három helyszínen állítanak fel párakaput, a Vallon úton, a Mátyás király úton a Brendon Babaáruház előtt és a Dobó téren, ezzel nyújtva egy kis enyhülést a városban közlekedőknek.

Emellett elhelyeznek egy vízadagolót helyeznek a városháza aulájában, ahol a szomjúság enyhítése mellett hűsölni is lehet.

 

A MÁV pedig arról tájékoztatott hétfői közleményében, hogy mostantól 10 és 17 óra között ásványvizet biztosít utasainak a budapesti fejpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon, köztük az egriben is – egészen addig, amíg az időjárás ezt szükségessé teszi.

mav_vizosztas_2021
Kép forrása: mavcsoport.hu

A Volánbusz szintén oszt ásványvizet, ők munkanapokon 12 és 14 óra között a megyeszékhelyeken, így Egerben is az autóbusz-állomáson.

 

A hőségriasztást egyelőre csütörtök éjfélig rendelte el Müller Cecília országos tisztifőorvos. A rendőrség arra figyelmeztetett, hogy a hőségben megnő a közlekedési balesetek kockázata, ezért több vezetési tanács betartását ajánlották az előttünk álló forró napokra.

 

A következő napokban várható kánikula miatt hétfőn életbe léptették a "vörös kódot" is, ami kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását.

 

 

(Indexfotónk illusztráció, egy korábbi felvétel; forrása: Mirkóczki Ádám Facebook-oldala)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló