2024. június 23., Zoltán

Eger ügye

#városháza #evat #minczér gábor #városfejlesztési kft

Minczér: A közvélemény-kutatás teljesen fölösleges volt, EVAT: Minczér keveri a dolgokat

Csarnó Ákos 2023.04.21. 08:37

 

Két és fél millió forintért készíttetett közvélemény-kutatást nemrég az Egri Városfeljesztési Kft. Erről Minczér Gábor számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az alpolgármester szerint már létezett a témában egy sokkal átfogóbb anyag a városháza részéről és szerinte a cég fölöslegesen rendelte meg ezt a munkát, ráadásul az nem is tartozik a cég tevékenységi körébe, hogy ilyen kutatásokat tegyen.

 

A Városfejlesztési Kft. szerinte azzal a cégcsoporttal kötött megállapodást, ami az egerhirek.hu portál és az EgerApp applikáció „mögött” csoportosul és furcsa szerinte, hogy a beérkezett ajánlatok hasonló hibákat tartalmaznak.

 

 

Az alpolgármester vádjaira az EVAT Zrt. közleményben reagált:

Az EVAT Zrt. ismételten leszögezi: a törzsházába tartozó cégek könyvelését a társaságokkal kötött szerződések értelmében végzi el, a könyvelésre hozzá érkező számlák és bizonylatok valóságtartalmáért, a tényleges teljesítések megvalósulásáért nem felel. Ezek teljes egészében a cégvezetők hatás- illetve felelősségi körébe tartoznak.

 

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy Minczér Gábor alpolgármester úr szándékosan összemossa az EVAT Zrt. és a Városfejlesztési Kft. költségvetését. Ezzel kapcsolatban leszögezzük- amiről az alpolgármester úrnak reményeink szerint tudomása van-, hogy a két cég gazdálkodási keretének nincs köze egymáshoz. Az EVAT Zrt. feladatkörébe tartozó bérleményfelújítási munkálatokkal kapcsolatos kiadásokat és a Városfejlesztési Kft. működési körébe tartozó költéseket ilyetén formában összemosni nem több hatásvadászatnál, a közvélemény szándékos megtévesztésénél. A Városfejlesztési Kft. költségvetési forrásaiból lakást felújítani nem lehet, csak abból, amit az önkormányzat erre az EVAT-nak biztosít.

 

Mindezektől függetlenül az EVAT Zrt. minden, tudomására jutott bűncselekmény-gyanús ügyet kivizsgál a Városfejlesztési Kft-vel kapcsolatban is és amennyiben szükséges, megteszi a jogi lépéseket. Megjegyezni kívánjuk, hogy Nagy István már nem látja el a Városfejlesztési Kft. ügyvezetői feladatait és nem áll a cég alkalmazásában sem.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló