2024. április 20., Tivadar

Eger ügye

Mi lesz így az egri termálfürdővel? Felére esett vissza a forgalom, alig van bevétel

2019.11.30. 00:00

A nehéz helyzet ellenére az egri önkormányzati cégnél nem lesznek kirúgások.

 

Fotó: Szinok Gábor

 

Pénteken írtunk egy cikket a Magyar Távirati Iroda beszámolója alapján, miszerint válságban vannak a magyarországi fürdők; a járvány, a vendégek elmaradása eddig legalább 50 százalékos bevételkiesést okozott az idén, emiatt országszerte közel ötezer dolgozó elbocsátására kényszerülnek 2021 márciusig – mondta Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

 

Boros figyelemfelhívó bejelentése után megkérdeztük az egri önkormányzatot, hogy a város kezelése alatt található fürdőben terveznek-e bármilyen leépítést, fizetéscsökkentést, juttatások elvonását. A Városháza reagálása szerint Egerben nincs ilyen lépés kilátásban, mint írják: „Cégünknél jelenleg 53 fő dolgozik, akiknek a munkájára továbbra is számítunk. Amennyire lehet, csökkentettük a kiadásainkat: átütemeztünk számos fejlesztést és karbantartást. Újratárgyaltuk a partneri együttműködéseinket, csökkenetettük energiaköltségeinket, amíg volt rá lehetőség, éltünk a járulékkedvezménnyel és a bértámogatással. Minden erőnkön azon vagyunk, hogy a létszámleépítést elkerüljük, tekintve, hogy olyan munkatársakkal dolgozunk, akik speciális szaktudással rendelkeznek (pl.: masszőrök és úszómesterek, vízgépészek). Ezeket az embereket nagyon nehéz lenne pótolni a későbbiekben”.

 

Mint kiderült, a termálfürdőt üzemeltető önkormányzati cég bevételeinek jelentős része elmaradt az idén, miután a forgalom nagyságrendekkel a felére esett vissza a tavalyihoz képest. „Elmaradtak a külföldi turisták, nehezen indult be a belföldi turizmus. Egyetlen hónapra, augusztusra koncentrálódott az a bevétel, melyből a jövő évi szezonig szükséges kihúznunk. A tartalékok elfogytak, de bízunk benne, hogy külső forrás bevonásával biztonsággal tudunk tovább üzemelni” – áll az önkormányzat reagálásában, majd kiemelték: a város bízik benne, hogy a kormány tesz lépéseket az ágazat megmentéséért.

 

Közel ötezer dolgozót rúghatnak ki a magyar fürdőkből, de mi lesz Egerben?

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló