2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#egerplusz #eger #sport #vízilabda

Mesteredzői díjat kapott az egri születésű Bíró Attila

agriasport.hu 2022.09.10. 08:45

A magyar női vízilabda-válogatottat edző Bíró Attila annak idején a játékos pályafutását Egerben kezdte.

 

Mesteredzői díjakról döntött a Magyar Edzők Társasága (MET). A MET tájékoztatása szerint jelentős számú pályázat és jelölés érkezett az augusztus 15-i határidőig. A Kemény Dénes által vezetett Mesteredzői Kollégium javaslata alapján a MET elnöksége úgy határozott, hogy Mesteredzői Díjat kap Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Csipes Ferenc, a Budapesti Honvéd SE kajak-kenu edzője és Hadvina Gergely, a Szolnoki Kajak-kenu Klub edzője.

biro-attila-mti-kovacs-tamas
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Az edzői Életmű-díjat Könye Irma, a Budapesti Honvéd SE atlétaedzője, Ocskay Gábor, a Székesfehérvári Volán SC jégkorongcsapatának volt edzője, Svasznek Jenő, a Kőbányai Sport Klub ökölvívóedzője, Szabó Bence, volt vívó szövetségi kapitány, a Vasas Sport Club volt edzője és Tarján András, a Statisztika-Petőfi SE volt asztalitenisz-edzője veheti át.

 

Az elnökség tájékoztatást kapott a szervezet tervezett köztestületté alakulásáról, valamint egyhangú állásfoglalása alapján a MET csatlakozik a Nemzet Sportolói felhívásához, hogy az épülő új atlétikai stadion Zsivótzky Gyula olimpiai bajnok kalapácsvető nevét viselje.

 

(Via agriasport.hu)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló