2024. július 24., Kinga Kincső

Eger ügye

#egri borvidék #egri bor #gasztro

Megszentelték az idei év egri borvidéki borait

Csarnó Ákos 2022.12.28. 09:51

 

Szent János apostol, evangélista tiszteletére tartottak szentmisét december 27-én az egri Bazilikában - adott közre hírt az önkormányzat a közösségi oldalán.  A liturgia során dr. Csizmadia István plébános áldotta meg a borvidék idei termését.

 

 

A szertartás után a résztvevők – a borlovagrendek képviselőinek és a Fertálymesteri testület tagjainak vezetésével – az Érseki Palota udvarára vonultak, ahol beszámoltak be az idei esztendő szőlőterméséről valamint az Egri Borminősítő Bizottság éves munkájáról.

 

Az Egri borvidék területe mintegy 5400 hektár, a leszüretelt szőlő mennyisége 304.428, melyből 245.000 mázsa védett eredetű szőlő -mondta Farkas László, az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke.

 

Az Egri Borvidék Borminősítő Bizottság tájékoztatása szerint egri bikavérként 51000 hektoliter bort minősítettek, 15 ezer hektoliter rozé, tízezer hektoliter superior és grandsuperoir bor születetett.

 

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló