2023. december 6., Miklós

Eger ügye

#zöldfül #tömegközlekedés #elektromos busz

Megérkeztek az elektromos buszok Egerbe, de még nem tudni mikor állhatnak csatasorba

2023.05.25. 14:16

 

Korábban írtunk arról, hogy a szóló kivitelű, alacsony padlós, kéttengelyes, elektromos meghajtású autóbuszok legalább 30 ülő és 45 álló utas egyidejű szállítására alkalmasak, egy feltöltéssel – az időjárási körülményektől, útviszonyoktól függően – akár közel 300 kilométert is képesek megtenni a közlemény szerint. Elvileg 6 db busz érkezett a városba.

 

A légkondicionált járművek kerekesszék, illetve babakocsi elhelyezésére kialakított hellyel, a felszállást segítő rámpával, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, fedélzeti és vezetéssegítő kamerarendszerrel, valamint USB-töltővel biztosítják az utasok színvonalas és biztonságos kiszolgálását.

 

fotó forrása: volanbusz.hu

 

A csütörtöki Közgyűlésen Farkas Attila alpolgármester kérdésére a Volánbusz Zrt. képviselője jelezte, hogy a buszok megérkeztek Egerbe, azonban még nem tudják, hogy mikortól kezdhetik szállítani az utasokat Eger utcáin.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló