2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#eger #mirkóczki ádám #városháza #parkolóház #evat

Meg lehetett volna venni a Katona téri parkolóházat 2020-ban, de Mirkóczki ezt is elbaltázta

Csarnó Ákos 2023.09.08. 09:49

Korábbi „embere” szólt be neki, az ún. városvezetés közben bevallja, hogy nem is tudja, hogy mi folyik a városházán

 

Szerdán bizottsági ülést tartottak az egri Városházán, a téma pedig a Katona téri parkolóház korábbi eseményeinek vizsgálata és feltárása volt. A legfontosabb részletként azt lehet megállapítani, hogy - a korábbi polgármesteri nyilatkozatok ellenére - mégis volt vételi szándék a Katona téri parkolóházra.

 

Orosz Lászlóné (Fidesz-KDNP frakcióvezető) a közösségi oldalán írja, kiderült, hogy 2020-ban lett volna pénz az épület vételárára. A frakcióvezetó szerint az ülésen résztvevő Minczér Gábor alpolgármester és Spisák György aljegyző is hárította a felelősséget. Orosz Lászlóné szerint több száz millió forintos kár, amit a polgármester tétlensége, titkolózása és alkalmatlansága okozott Egernek és az egrieknek.

 

Állítása szerint volt vételi szándék a parkolóházra 426 millió Ft-os értékben. A polgármester egy harmadik felet, egy kft-t is kijelölt, hogy 720 millió Ft-ért megveszi a Parkolóházat. Korábban elindult egy közbeszerzési eljárás a megvételre vonatkozóan, de ebből nem lett semmi, a folyamat eltűnt, megszűnt, elhalt és azóta sem tudni erről semmit -emeli ki Orosz Lászlóné frakcióvezető az alapján, amit a jelenlévő parkolóház tulajdonosa elmondott.

 

Az EVAT Zrt. korábbi vezérigazgatója Fodor András (akit a polgármester "hozott" a városba) is részt vett a bizottság ülésén, aki úgy nyilatkozott, hogy az EVAT-nak is és az Önkormányzatnak is volt pénze arra, hogy megvegyék az ingatlan 2020-ban, akár közösen.

 

A frakcióvezető szerint, amennyiben korábban megtörténik a vétel, akkor „most nincs az a több száz millió forintos kár, amit a polgármester tétlensége, titkolózása és alkalmatlansága okozott Egernek és az egrieknek.” Ráadásul még most is visszatartja az EVAT Zrt-t illető bérleti díj kompenzációt, pedig annak folyósítására korábban ígéretet is tett a közgyűlés és a nyilvánosság előtt - emlte ki Oroszné.

 

Az úlésen jelen volt Minczér Gábor alpolgármester aki azt állította, hogy nem vett részt a parkolóházzal kapcsolatos folyamatokban. Spisák György aljegyző pedig azt jelezte folyamatosan, hogy nem tudja, vagy épp nem emlékszik, hogy mi történt a parkolóház ügyében annak idején. (Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Katona téri parkolóház dokumentációi sem fellelhetőek az aljegyző szerint a városházán.)  A felelősséget az ún. városvezetők hárították, úgy tűnik szerintük, hogy a polgármesteri hivatal „megvezette” az ún. városvezetést.

 

Mirkóczki Ádám polgármester nem volt jelen az ülésen, -rásunk megjelenéséig nem is reagált a bizottságon elhangzottakra, viszont október 12-én újra összeül a bizottság.

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló