2023. október 3., Helga

Eger ügye

#városháza #egri közgyűlés

Közgyűlés: támogatás a háziorvosoknak, bezárhat a színház

Csarnó Ákos 2023.01.26. 15:37

Csütörtökön Közgyűlést tartott az egri önkormányzat. Mint az utóbbi napok viharos eseményeiből következtetni lehetett, el is durvultak az indulatok, csupán „csak” három órába telt mire a napirendi pontokig eljutottak a képviselők. Előtte a napirend előtti felszólalásokkal és az azokra tett reagálásokkal telt el az idő.

 

A vita a soronkívüliség tárgyában pattant ki. A polgármester pár indítványt be sem fogadott amik a működési támogatások ügyében, a Bárány uszoda üzemeltetés tárgyában és az Eger Termál 2023. évi folyószámlahitelének kezességvállalása kérdésében születtek volna. A polgármester egy főispáni levélre utalt, amiben az szerepel, hogy sürgősségi indítvány csak indokolt esetben, például határidős ügyek vagy önkormányzati érdeksérülés esetében nyújtható be.

 

Napirend előtt szó volt:

 

a postabezárásokról (egyelőre nem nyitnak újra, leterhelt a többi postahivatal, a polgármester sokat tárgyalt szerinte, de ezeket nem hozza nyilvánosságra),

a parkolóházról (ráfizetés és luxus, hogy üresen áll, a polgármester viszont nem ír alá semmit, amivel eladósítqná a várost, és szerinte a kommentelők lebontanák amúgy is),

az elkerülő útról,

a nyílt szavazásról (nem látszanak, hogy az egyes képviselők miként szavaznak, holott a technika alkalmas erre),

az nyomorultozásról,

 

de érdemi döntés ezekben a kérdésekben – a műfaj jellegéből adódóan - döntés nem született.

Ami vicces

 

Mirkóczki Ádám polgármester valamint Farkas Attila és Minczér Gábor alpolgármesterek telefonszámával valaki visszaélhetett, ugyanis fagerenda eladás ügyében kereste őket folyamatosan több érdeklődő. Valaki egy hirdetésben osztotta meg a telefonszámokat, így érhették el őket a délelőtt folyamán, szinte folyamatosan, a Közgyűlés közben.

Ami kedves

 

Komlósi Csaba (Városért frakció)szerint a normál emberi kapcsolatnak egyik formája volt a korábbi években, hogy két közgyűlési ülés között megemlékeztek a képviselők névnapjairól, őket a testület illetve a polgármester a következő ülés során jelképesen felköszöntötte. Komlósi azt mondta, hogy ezt a hagyományt érdemes lenne visszahozni ezért „a Tamásokat, Ádámokat és Attilákat egy-egy üveg borral” köszöntötte fel.

A gesztust a Közgyűlésben régóta nem tapasztalt taps követte.

Mirkóczki Zita előterjesztése nyomán a Közgyűlés Dr. Román Sándor, Dr. Herczeg László, Dr. Kollár Lakos és Dr. Singlár Zoltán háziorvosok részére 2,5 millió Ft – 2,5 millió Ft támogatás nyújtásáról döntött.

 

A támogatás a 2022. október 1. – 2023. március 31. közötti időszakra eső távhőszolgáltatási díjak kifizetéséhez ad segítséget, oly módon, hogy a támogatott háziorvosok által használt rendelők távhőszolgáltatási számlája alapján az Önkormányzat közvetlenül az EVAT Zrt. részére fizeti meg a támogatási összeget.

 

Blaskó Balázs színház igazagató szerint, az az alapvető probléma, hogy az önkormányzati és az állami támogatás, csak a bérekre elég. Úgy fogalmazott, hogy a színházat a bezárás fenyegeti, így lehet, hogy nem tudja meghirdetni a következő évadot. Adjon az önkormányzat többlettámogatást a színháznak. Végül – ha nem is többlettel – a estület elfogadta a színház működését biztosító előterjesztést.

 

 

FOLYTATJUK MERT MÉG NINCS VÉGE

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló