2022. augusztus 10., Lőrinc

Eger ügye

#egerplusz #eger #díj #bródy sándor megyei és városi könyvtár

Két díjat alapított idén az egri könyvtár: ők kapták az elismeréseket – FOTÓ

Barna Benedek 2021.11.30. 15:17

Az intézmény kiemelkedő szakmai munkát végző dolgozóit díjazták.

 

A Bródy Sándor Könyvtár idén két díjat alapított azzal a céllal, hogy elismerje azoknak a munkatársaknak a tevékenységét, akik folyamatosan kiemelkedő szakmai munkát végeznek az intézményben – adta hírül keddi közleményében az egri könyvtár.

A Bródy-díj odaítélésekor fontos szempont volt az újszerű és hatékony módszerek kidolgozása, azok gyakorlatba történő átültetése, illetve a közösségért végzett kiemelkedő munka és az elkötelezett szakmaszeretet és tudás. Az év könyvtárosa vándordíj pedig annak a kollégának a tevékenységét ismeri el, aki az adott év során magas szintű szakmai munkát végzett és ezzel kivívta a kollektíva elismerését is.

Mind a két díjra a vezetők illetve az intézmény munkatársai tehettek javaslatot. Míg a Bródy-díj odaítélésében az igazgató és az igazgatóhelyettesek döntöttek, addig a vándordíjat a kollégák szavazatai alapján kapta a díjazott.

 

A két díjat az intézmény év végi összdolgozói értekezletén Tőzsér Istvánné igazgatónő adta át.

Bródy-díjban részesült: Komló-Szabó Ágnes hálózati csoportvezető és Szécsényi Orsolya könyvtáros. Az év könyvtárosa vándordíját Pauer Erika, a gyermekkönyvtár vezetője kapta.

A Bródy Sándor Könyvtár díjazottjai
Komló-Szabó Ágnes, Szécsényi Orsolya,  Tőzsér Istvánné igazgatónő, Pauer Erika és Dobiné Józsa Erika (Fotó: Bródy Sándor Könyvtár)

A díjazottakat a következőképpen méltatták:

 

"Komló-Szabó Ágnes az intézmény szakmai munkájában, elsősorban a Hevestéka ellátásban nyújt kiemelkedő szakmai teljesítményt. Irányító-szervező személyisége, innovatív hozzáállása kimagasló a különféle megyei és országos, sőt határokon átívelő szakmai továbbképzések megszervezésében, igényes lebonyolításában, amely különösen hozzájárul az intézmény hírnevének növeléséhez. A nevéhez fűződő Élménykönyvtár c. országos online képzés, valamint az azonos című, társszerzőként szerkesztés alatt álló könyv kiemelkedő szellemi alkotás, amely újszerű és hatékony módszerek kidolgozásával segíti azok gyakorlatba történő átültetését."

 

"Szécsényi Orsolya elsősorban a Helyismereti gyűjteményben nyújt kiemelkedő szakmai teljesítményt. A digitalizált tartalmak közzétételében nyújtott pályázati és helyi szervezési munkája példaértékű.  Rendszeresen házigazdája  a központi könyvtár programjainak, iskolai foglalkozásokat, csoportos programokat vezet. Sokoldalúsága megmutatkozik a különféle pályázatok és projektmunkák megírásában, kiadványok szerkesztésében, az újszerű, ötletes KSZR programok lebonyolításában való személyes részvételéig."

 

"Pauer Erika a gyermekkönyvtárban tovább viszi a már megteremtett hagyományokat, ugyanakkor ezekre az erős alapokra építve, új utakat is nyit, s a két vonalat kiváló érzékkel ötvözi. Az intézmény partnerei elismerik munkáját: helyi szinten az óvodákkal, iskolákkal és a különböző egyesületekkel is jó kapcsolatot ápol. Erre kiváló példaként szolgál az, hogy a Kokas-pedagógia módszereinek elsajátítása óta is folyamatos a munkakapcsolata a Kokas Klára Agape Zene-Életöröm Alapítvánnyal, s a módszer alkalmazásának könyvtári lehetőségeit országosan is próbálja ismertté tenni, az alapítvány munkatársainak segítségével. 2021-ben könyvtárszakmai szempontból egyedülálló, országos szakmai érdeklődést kiváltó konferenciát szervezett a szöveg nélküli könyvek témájában. A konferenciát megelőzte az, hogy  már több éve foglalkozik a silent bookok könyvtári használatának kidolgozásával. A Gyermekkönyvtár országosan is példátlan silent book gyűjteménye Erika kitartó, körültekintő állománygyarapítási stratégiája nélkül nem jöhetett volna létre."

 

Az összdolgozói értekezleten a díjak átadása mellett igazgatói dicséretben részesült Dobiné Józsa Erika, aki különféle adminisztratív, irodai tevékenységet végez az intézményben annak érdekében, hogy egy-egy könyvtári szolgáltatás zökkenőmentesen működjön. "Munkája ezért nélkülözhetetelen, értékes és fontos. Erika több évtizede elkötelezetten dolgozik az intézmény és a kollektíva érdekében, felelősségteljes, mindenek felett megbízható és szeretetre méltó tagja a szakmai közösségnek" – fogalmaztak a könyvtár közleményében.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló