2024. május 28., Emil Csanád

Eger ügye

#sport #karate #shotokan

Karate: 18 egri érem született Görögországban

Csarnó Ákos 2023.10.03. 11:29

 

A SKDUN Világszövetség Görögországban Chalkida városában rendezte meg a 30. SKDUN Shotokan Karate Világbajnokságot és a 15. Világkupát - tájékoztatott az egri önkormányzat a hivatalos közösségi oldalán.

 

 

A megmérettetésen  32 ország 936 versenyzője vett részt, a magyar Shotokan Liga versenyzőin kívül több baráti egyesület képviselte hazánkat kiváló eredménnyel.

 

Az összefogásnak köszönhetően az országok rangsorában a shihan Juhász Ferenc 8. danos mester vezette magyar küldöttség Románia és Bulgária mögött a 3. helyen zárt.

 

 

Az Egri Városi Sportiskola sportolói a 30. világbajnokságon 2 ezüst (Zele Boglárka, Horváth Csaba) és 5 bronzérmet (Lévai Eszter 2, Zele Boglárka, Bodzási Tamás, Benke Tibor) szereztek.

 

A 15. Utánpótlás Világkupában az EVSI mérlege: 4 arany (Benke Marcell 2, Bartók Luca, Sára Lili), 1 ezüst (Varga Máté), 6 bronzérem (Nyikos Viktória 2, Bartók Luca, Sára Lili, Vályi-Nagy Zsombor, Jónás Jázmin).

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló